Katonai középiskola lesz Hódmezővásárhelyen

Komoly előkészületek indultak el a két új katonai középiskola megépítésére Hódmezővásárhelyen és Székesfehérváron – “tudta meg” a kormányzati Magyar Nemzet. 

A lap szerint Hódmezővásárhelyen már befejeződtek az ehhez szükséges statikai vizsgálatok és elkészültek a megvalósíthatósági tervek, Székesfehérváron most folyik az építkezésre alkalmas ingatlan kiválasztása. A debreceni katonai középiskolával együtt így hamarosan három ilyen intézménye lehet az országnak.

Szerződéses állományba a speciális önkéntes tartalékosnak jelentkező munkanélküliek is eljuthatnak.

Huszonöt helyszínen várják speciális önkéntes tartalékosnak azokat a 18-55 év közötti munkanélkülieket, akiknek van erkölcsi bizonyítványa, és átesnek egy nem olyan szigorú egészségügyi alkalmasságin.

A kiképzés 6 hónapos, bejárókatonaként lehet elvégezni, napi 8 órában, de a hétvége és az ünnepnap szabad, sőt mindezért havi bruttó(!) 160 ezer forintot is lehet kapni

– ajánlgatta a lehetőséget Németh Szilárd honvédelmi miniszter-helyettes az operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján.

Ahogy az már ismert, a járvány okozta gazdasági válság miatt kialakult több százezres munkanélküliséggel az Orbán-kormány nem kíván érdemben foglalkozni, és mivel néhány nap múlva letelik a három hónapos a munkanélküli támogatás ideje, ismételten a közmunkaprogram válik hangsúlyossá a munkaerőpiacon. Ezt egészíti ki a honvédségi toborzás.

(Kiemelt fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Kevés a covid-tesztelés, a WHO egyre kevésbé lát tisztán

A koronavírus terjedésének nyomon követésére szólította fel a nemzetközi közösséget az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója kedden Genfben tartott sajtókonferenciáján. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz arra hívta fel a figyelmet, hogy az ENSZ szakosított szervezete egyre kevésbé lát tisztán a tesztelések csökkenő száma miatt.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink