Két algyői cég 500 millió forint adót csalt

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a két férfinak a letartóztatását, akik két algyői székhelyű gazdasági társaság ügyvezetőjeként követtek el bűncselekményeket – közölte az ügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a két, algyői ipartelepen székhellyel rendelkező gazdasági társaság a 2016. év tavasza és a 2017. év vége közötti időszakban az általános forgalmi adó bevallásaiban nem teljeskörűen tüntette fel az általa nyújtott szolgáltatásokról kiállított számlákat, illetőleg nem nyújtott be adóbevallást az egyébként valós gazdasági eseményekről. Ezzel összefüggésben az egyik cégnél mintegy 232 millió forint adóhiány keletkezett, míg a másik gazdasági társaságnál 245 millió forint adóhiányt állapítottak meg.

A folyamatban levő nyomozás során a gyanúsítottak által elkövetett bűncselekményekkel összefüggésbe hozható bizonyítékokat semmisítettek meg, adattartalmakat töröltek, valamint egyéb módon is megpróbálták az eljárást meghiúsítani. Erre figyelemmel a főügyészség az eljárás meghiúsításának veszélye miatt tett indítványt a gyanúsítottak letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Adatok merültek fel arra is, hogy a bűncselekmények elkövetésében közreműködő társuk ismeretlen helyre távozott és erre, valamint a cselekmények tárgyi súlyára is figyelemmel, a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll. Mindezeken túl a gyanúsítottak egyike a gyanúsítás tárgyát képező cselekményt végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt látszik megvalósítani, elítélésének alapját szintén egy költségvetési csalás képezte.

A főügyészség indítványának tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartott üléseken fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Újraavatták Espersit János sírját Makón

Espersit János támogatta József Attilát, jó viszonyban volt Juhász Gyulával, Móra Ferenccel, ő hívta Makóra Rudnay Gyulát és növendékeit 1925–27-ben a nyári művésztelepre. A római katolikus temetőben lévő sírját halálának 90. évfordulója alkalmából újraavatta az önkormányzat, a város és a József Attila Múzeum alapítványa, valamint a múzeum.

Tovább »

A Continental korábbi vezetői is érintettek a dízelbotrányban

A hannoveri ügyészség kibővítette nyomozását a Continental volt vezetői ellen a Volkswagen károsanyag-kibocsátási botrányában. A beszállító négy korábbi vezetője került az igazságszolgáltatás látókörébe – számolt be róla az autopro.hu az Automobilwoche cikke alapján.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink