📺 Önálló minisztériumot akar a Jobbik a magyar oktatás számára

Önálló oktatási és kulturális minisztérium felállítását sürgette csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Brenner Koloman, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, rendkívül aggasztónak nevezve a korábbi akadémiai kutatóintézetekről és az egyetemi átszervezésekről érkező híreket.

Az oktatás területét nem lehet mesterségesen részekre szabdalni – mondta, példaként említve a szakképzés kivételét a közoktatásból. Hozzátette, “évente újraszabják a teljes rendszert”, ami szerinte kapkodást, káoszt szül.

Az ellenzéki politikus szerint máig bizonytalan a szeptember elsejével a korábbi akadémiai kutatóintézetekből létrehozott hálózat sorsa, miközben nap mint nap hagyják el az országot a hazai tudományos világ derékhadát alkotó kiváló fiatal és középkorú kutatók.

Kifogásolta, hogy a kutatóhálózat főtitkára a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) demokratikusan megválasztott vezetését megkerülve, az egyes intézmények vezetőivel egyeztet az MTA 70 milliárd forintos vagyonáról.
Brenner Koloman bírálta azt is, hogy a Budapesti Corvinus Egyetemen a karok megszüntetését tervezik, ami után a rektor és a kancellár dönthetne minden lényeges kérdésben.

“A Jobbik mint, megújult nemzeti néppárt a szabad és független gondolkodásra, véleményalkotásra alapértékként tekintő polgári konzervatív gondolatkör alapján mindig az értelmiségi létforma szabadsága és függetlensége mellett foglal állást. Mi a Fidesz a tudás- és értelmiség-ellenes politikájával szemben a tudás és az innováció pártján vagyunk, amely biztosítja minden magyar polgár esélyét egy gyarapodó, teljes élethez”

– fogalmazott a politikus.

(alfahir.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Második adventi hétvége Makón

Szombaton és vasárnap kézműves vásárt tartanak a Makovecz téren. Vasárnap Keresztúri Léna, a Makói Oltópont vezetője osztja meg ünnepi gondolatait, a koszorút Biró István, görögkatolikus parókus áldja meg.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Nem mer hozzányúlni a Fidesz a 370 forintos euróhoz

Az Országgyűlés hétfői ülésnapján Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő felszólalásában arra emlékeztetett, a Fidesz ellenzékből még 250 forintos eurónál kérdőjelezte meg a kormány teljesítményét, azóta ők viszont több mint száz forintos drágulást vittek végbe, így kiszolgálva külföldi stratégiai partnereik érdekeit, akiknek jól jön a gyenge forint.

Tovább olvasom »