Két és fél éves procedúra ért véget a hódmezővásárhelyi önkormányzat és az egyház között

A mai közgyűlésen tárgyalták a képviselők a Petőfi utca 6. szám alatti ingatlan emeleti részének átadását az Ótemplomi Református Egyházközösség által fenntartott Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola részére, a Fenntartó kérésére. Az Önkormányzat már két éve aláírta a mostanival egyező ajánlatát, a Fenntartó azonban ezt akkor nem fogadta el, a gyermekek azóta meglehetősen méltatlan körülmények között tanultak az intézményben.

A határozati javaslatban, melyet a vita után 12 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett elfogadott a közgyűlés, az szerepel, hogy a Fenntartó 5 éves határozott időtartamra, 2025. június 30-ig, felmondási lehetőség nélkül használhatja az ingatlan emeleti részét oktatási célra. A feltételek biztosítása a Fenntartó felelőssége. A közgyűlésen a Fenntartót Gilicze Judit intézményvezető és Elek András presbiter képviselte, és az iskola több tanára is jelen volt.

A mai döntéssel egy két és fél éve húzódó procedúra végére került pont.

A Fenntartó 2019. október 13. után jelezte, hogy mégis elfogadná a korábbi feltételeket, valamint megvásárlási szándékát jelezte a teljes épületre, valamint az Aranyossy iskola épületére is. Az önkormányzat a két épület mellett felbecsültette az Ógimnázium (mostani Alföldi Galéria) épületét is, és a három épületre ajánlatot tett a Református Egyház részére. Az Ótemplomi Egyházközség ezen ingatlanok helyett egy korábban iskolának soha nem használt épület vásárlása és felújítása mellett döntött az Andrássy úton, egyúttal kérte a Petőfi utcai épület ingyenes használatát is. A közgyűlés mai döntésével ezt biztosította is számukra.

(A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: A korrupció miatt elindult a jogállamisági eljárás hazánkkal szemben

Az Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és az igazgatásért felelős uniós biztost, hogy írásbeli értesítést küldjön Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításárAz Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és az igazgatásért felelős uniós biztost, hogy írásbeli értesítést kAz Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és az igazgatásért felelős uniós biztost, hogy írásbeli értesítést küldjön Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításáról – közölte Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos.üldjön Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításáról – közölte Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos.ól – közölte Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos.

Tovább »

A nap idézete

45 éve született Tóta W. Árpád, vagy másik ismert írói nevén Worluk, magyar újságíró, publicista, kritikus, blogger.

Tovább »

Kevés a covid-tesztelés, a WHO egyre kevésbé lát tisztán

A koronavírus terjedésének nyomon követésére szólította fel a nemzetközi közösséget az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója kedden Genfben tartott sajtókonferenciáján. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz arra hívta fel a figyelmet, hogy az ENSZ szakosított szervezete egyre kevésbé lát tisztán a tesztelések csökkenő száma miatt.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink