Nagy a csend a makói szülészet-nőgyógyászati osztály körül

A veszélyhelyzet alatti tájékoztatóiban Farkas Éva Erzsébet polgármester arról beszélt, hogy zajlanak az egyeztetések az osztály újranyitásáról, azonban június 18. óta nincs új információ erről. A makói kórháznak június 22-én írtunk ezzel kapcsolatban, választ azóta nem kaptunk.

,,A szülészet-nőgyógyászat visszakerüléséről egyeztetést folytat Farkas Éva és Dr. Kallai Árpád főigazgató” – írtuk többször is a polgármester tájékoztatója alapján, legutóbb június 18-án. Mint az ismert, a veszélyhelyzetre való tekinttel Dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója elrendelte a makói szülészet-nőgyógyászati osztály működésének szüneteltetését, az ultrahang és CTG vizsgálatokat a vizsgálatokat a hódmezővásárhelyi intézményben végzik.

A korlátozások előtti utolsó testületi ülésen a képviselők úgy fogadták el az osztály szüneteltetését, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követően a működését állítsák vissza.

A makói kórházban júniusban feloldották a látogatási tilalmat és a korábbi látogatási rend is visszaállt. Június 22-én érdeklődtünk a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központnál, hogy állnak a tárgyalások, mikor kerülhet vissza az osztály a makói tagkórházba. Válasz azóta sem érkezett, de vélhetően akkor, ha a Szegedről Makóra költöztetett pszichiátriai osztály visszakerül a megyeszékhelyre.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »

Indul a szúnyoggyérítés

Április 25-én kezdődik a központi szúnyoggyérítés, amelyet idén is a katasztrófavédelem koordinál. A szakemberek április végén a Tisza-tónál és Szolnoknál biológiai módszerrel lépnek fel a vérszívók ellen.

Tovább olvasom »