📷 Két, társadalmi megbízatású alpolgármester lett Csanádpalotán

Szerda délután tartotta alakuló ülését a csanádpalotai képviselő-testület. Titkos szavazáson alpolgármesterré választották Jancsik Zoltánt és dr. Paja Gábort, utóbbi külsős alpolgármesterként tevékenykedik majd.

A városháza díszterme megtelt az ünnepi ülésre, ahol előbb Gila Mihályné, a Helyi Választási Bizottság elnöke adott tájékoztatót a választások eredményéről, majd letették esküjüket a képviselők és a polgármester. Dr. Debreczeni István beszélt arról, mi történt az elmúlt két hétben és bemutatta programját. (Erről egy külön cikkben számolunk be.)

A megalakult testület szavazott a polgármester illetményéről és költségtérítéséről. Dudaszegné dr. Lajos Tímea jegyző elmondta, hogy ez a törvény szerint 548.400, valamint 82.260 forint havonta – ezt elfogadták a képviselők.

Az alpolgármesterek megválasztása előtt dr. Debreczeni István közölte: szeretne egy külsős alpolgármestert is a sok szervezeti átalakítás miatt, új alapokat kell lerakni, új szerződések kell írni és több jogi problémát is meg kell oldani. Erre javasolta dr. Paja Gábort, a testületből pedig Jancsik Zoltánt. A titkos szavazáson született ellenszavazat is, de a többség mindkettejüket megszavazta. Mind a két alpolgármester társadalmi megbízatással végzi majd a munkáját.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Újraavatták Espersit János sírját Makón

Espersit János támogatta József Attilát, jó viszonyban volt Juhász Gyulával, Móra Ferenccel, ő hívta Makóra Rudnay Gyulát és növendékeit 1925–27-ben a nyári művésztelepre. A római katolikus temetőben lévő sírját halálának 90. évfordulója alkalmából újraavatta az önkormányzat, a város és a József Attila Múzeum alapítványa, valamint a múzeum.

Tovább »

A Continental korábbi vezetői is érintettek a dízelbotrányban

A hannoveri ügyészség kibővítette nyomozását a Continental volt vezetői ellen a Volkswagen károsanyag-kibocsátási botrányában. A beszállító négy korábbi vezetője került az igazságszolgáltatás látókörébe – számolt be róla az autopro.hu az Automobilwoche cikke alapján.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Covidban elhunyt egy háromgyermekes mórahalmi mentős

Mindössze 47 évesen hunyt el koronavírus-fertőzésben november 17-én Hatvani Balázs mórahalmi mentős, aki a járvány alatt mindvégig a frontvonalban küzdött. Feleségét és három gyermekét hagyta hátra, akik kilátástalan helyzetbe kerültek azzal, hogy elveszítették az édesapát. 

Tovább olvasom »