Kezdődhet a Rákosi úti körforgalom megtervezése

Az elkerülő és a Rákosi úti kereszteződésben az elmúlt években közel 50 baleset történt és négyen meghaltak. A Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. megkezdte a csomópont átalakításának előkészítését, az önkormányzat pedig tulajdonosi hozzájárulást adott egy békéscsabai cégnek a tervezés elindítására.

A képviselő-testület 2015 februárjában döntött arról, hogy a 430-as és 4432-es utak kereszteződését átépítik körforgalommá. Elsőként a Magyar Közúthoz, majd az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz fordult az önkormányzat. Azóta több forgalomlassítót helyeztek ki, felfestéssel látták el az utat és több táblát helyeztek ki, de a balesetek nem szűntek meg.

A város újra a minisztériumhoz fordult, de a kormány közben visszavonta a rövid- és középtávú közúti infrastruktúra fejlesztéséről szóló kormányhatározatot.

A minisztérium tavaly májusban levelet küldött az önkormányzatnak. Ebből kiderül, hogy a körforgalommá való átalakítást elkezte a NIF Zrt. előkészíteni. A tervezési feladatokat a békéscsabai székhelyű Körös-Road Mérnöki Tervező, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. végzi – a januári testületi ülésen ők kérték és kapták meg a tulajdonosi hozzájárulást, hiszen önkormányzati területet is érint a munka.

Hogy ténylegesen mikor lehet ott körforgalom, azt nem tudni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Már tízezren regisztráltak ellenzéki szavazatszámlálónak jövőre

Már tízezren regisztráltak szavazatszámlálónak a Tiszta Választásokért Alapítvány 20k22 programjában. További tízezer önkéntesre még szükség van ahhoz, hogy a 2022-es parlamenti választásokon az ország 3200 településének minden szavazókörében legyen két, nem kormánypárti delegált – közölte az alapítvány néhány napja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink