Német küldöttség látogatott Hódmezővásárhelyre

A Baden-Württemberg tartományban található, 20 ezer lakosú Hechingen 1994 óta testvértelepülése Hódmezővásárhelynek. A delegáció látogatásáról dr. Berényi Károly, Hódmezővásárhely alpolgármestere tett közzé beszámolót.

A delegáció vezetője Hechingen polgármestere Philipp Hanh (CDU) volt, akit 2018-ban több mint 90 %-os (!) támogatással választottak meg a város első emberének. Mostani útjára elkísérte Wolfgang Heller, a hechingeni német-magyar baráti társaság elnöke, aki 42 évig volt a hechingeni rendőrség rendőrfőfelügyelője. Velük tartott még tolmácsként a magyar származású Anna Derkvist is, aki a hechingeni német-magyar baráti társaság tagja.

A vendégek megtekintették a Kossuth teret és az azt övező épületeket: a Fekete Sas Szállót, a Bankpalotát, a Városházát, a jégpályát. Felkeresték a Bessenyei Ferenc Művelődési Központot, ahol Varga Anikó igazgató asszony mutatta be az épületet és az intézmény kulturális életét. Elmentek a Strandfürdőhöz is, ahol a vendégek sajnálkoztak, hogy nem készültek fürdőruhával, mert kedvük lett volna kipróbálni a fedett uszodát.

Másnap felkeresték az Emlékpont múzeumot, a belvárosi fazekasházat, Mártélyon a Bodnár Bertalan természetvédelmi oktatóközpontot és a Városházát.

A városunkban először járt hechingeni polgármester reméljük jó benyomásokkal és szép emlékekkel tért haza, és segíti majd erősödni a két város újragondolt kapcsolatait

– vélekedett dr. Berényi Károly.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,Könnyű úgy reménykedni, hogy meg sem fordul a fejedben a reménytelenség érzése. A remény azt jelenti, akkor bízunk akár a lehetetlenben, akár a csodában, amikor bizonytalan a holnapunk.”

Tovább »

Már tízezren regisztráltak ellenzéki szavazatszámlálónak jövőre

Már tízezren regisztráltak szavazatszámlálónak a Tiszta Választásokért Alapítvány 20k22 programjában. További tízezer önkéntesre még szükség van ahhoz, hogy a 2022-es parlamenti választásokon az ország 3200 településének minden szavazókörében legyen két, nem kormánypárti delegált – közölte az alapítvány néhány napja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink