Kiadták a háziorvosoknak, hogy keressék fel az oltatlan 60 év felettieket

A kormány a népesség átoltását azzal igyekszik ösztönözni, hogy a háziorvosokkal hetente jelentéseket írat arról, hány hatvan év fölöttit nem sikerült rávenni oltás felvételére – írja a Telex. A lap birtokába került dokumentumok szerint a háziorvosoknak minden pénteken délig jelentést kell írniuk arról, hogy a héten hány hatvan év fölötti pácienst kerestek fel, győztek meg az oltás felvételéről és oltottak be.

Emellett, azzal aki nem veszi fel az oltást, egy nyilatkozatot is alá kell íratniuk – arról, hogy nem kérnek egy önkéntes oltást, ami az orvosok szerint legalábbis furán veszi ki magát.

A kormány ráadásul elvárja a háziorvosoktól, hogy akár személyesen keressék fel oltatlan, hatvan év fölötti pácienseiket, és az otthonaikban is oltsanak, ha úgy adódik. Ezzel az orvosok szerint az a probléma, hogy praktikusan csak Sinopharmot tudnának ilyen esetben magukkal vinni, mert a többi típusú vakcina 6-10 dózisos ampullákban érkezik, melyeket többé-kevésbé egyszerre kell beadni.

Ez igen bajosan lenne megoldható amennyiben az orvosok körbejárják az időseket, ha pedig a kínai vakcinát adják be nekik, ott tartunk, ahol a part szakad, mert kérdéses, hogy kialakul-e tőle a megfelelő védettségük.

A háziorvosok listákat kapnak a praxisukba tartozó, egyelőre beoltatlan idősekről, és noha a felkeresésükben elvileg orvostanhallgatók és az önkormányzatok önkéntesei is segítenek majd nekik, nincsenek elragadtatva a gondolattól, hogy „házaló ügynököt” kell játszaniuk.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

45 éve hunyt el Kormos István, magyar költő, író, műfordító, dramaturg, kiadói szerkesztő; második felesége Rab Zsuzsa költőnő.

Tovább »

Szolidaritást vállaltak a JAG tanárai

Mint az ismert, ma, a pedagógusok világnapján kezdődtek azok a tiltakozások, amelyeket a pedagógus-szakszervezetek és a Tanítanék mozgalom felhívására szerveznek meg tanárok, diákok, szülők és a pedagógusokkal szolidaritást vállalók.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Elszállhatnak a temetkezési költségek is

Az utóbbi években stabilan, kiszámíthatóan emelkedtek a koporsós és hamvasztásos temetkezési alapszolgáltatások árai. Egészen mostanáig, ugyanis „a hazai temetkezési szolgáltatók bajba kerülhetnek a gazdasági környezet radikális romlása miatt, emiatt pedig komoly áremelések várhatóak a jövőben” – közölte a Magyar Temetkezési Szolgáltatók Egyesületének elnöke, Palkovics Katalin az rtl.hu érdeklődésére.

Tovább olvasom »

A nap témája: Betilthatják a szabad orvosválasztást és korlátozhatják a betegek látogatását

Megszüntetnék a szabad orvosválasztást, korlátoznák a betegek látogatását, erősítené az állami irányítást – egyebek mellett ezt is tartalmazza a hamarosan az Orbán-kormány elé kerülő, a belügyi tárca által tervezett, az egészségügy átalakítást célzó, összességében több száz milliárd forintot érintő javaslatcsomag – írja a Népszava.

Tovább olvasom »