Kiadták a háziorvosoknak, hogy keressék fel az oltatlan 60 év felettieket

A kormány a népesség átoltását azzal igyekszik ösztönözni, hogy a háziorvosokkal hetente jelentéseket írat arról, hány hatvan év fölöttit nem sikerült rávenni oltás felvételére – írja a Telex. A lap birtokába került dokumentumok szerint a háziorvosoknak minden pénteken délig jelentést kell írniuk arról, hogy a héten hány hatvan év fölötti pácienst kerestek fel, győztek meg az oltás felvételéről és oltottak be.

Emellett, azzal aki nem veszi fel az oltást, egy nyilatkozatot is alá kell íratniuk – arról, hogy nem kérnek egy önkéntes oltást, ami az orvosok szerint legalábbis furán veszi ki magát.

A kormány ráadásul elvárja a háziorvosoktól, hogy akár személyesen keressék fel oltatlan, hatvan év fölötti pácienseiket, és az otthonaikban is oltsanak, ha úgy adódik. Ezzel az orvosok szerint az a probléma, hogy praktikusan csak Sinopharmot tudnának ilyen esetben magukkal vinni, mert a többi típusú vakcina 6-10 dózisos ampullákban érkezik, melyeket többé-kevésbé egyszerre kell beadni.

Ez igen bajosan lenne megoldható amennyiben az orvosok körbejárják az időseket, ha pedig a kínai vakcinát adják be nekik, ott tartunk, ahol a part szakad, mert kérdéses, hogy kialakul-e tőle a megfelelő védettségük.

A háziorvosok listákat kapnak a praxisukba tartozó, egyelőre beoltatlan idősekről, és noha a felkeresésükben elvileg orvostanhallgatók és az önkormányzatok önkéntesei is segítenek majd nekik, nincsenek elragadtatva a gondolattól, hogy „házaló ügynököt” kell játszaniuk.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Interaktív táblákkal gyarapodott a makói Návay iskola

Tegnap, Mikulás napján 10 darab okostáblát kapott a fenntartótól a Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium, ezzel lényegében megközelítették a 100 százalékos ellátottságot. A jó hírről csütörtökön sajtótájékoztatón számoltak be.

Tovább »

A legtöbb Spar sem nyit ki szenteste napján

A karácsonyi ünnepekre való nyugodt, békés odafigyelés érdekében a SPAR Magyarország december 24-én az INTERSPAR-okat és egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketeket kivéve zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A legtöbb Spar sem nyit ki szenteste napján

A karácsonyi ünnepekre való nyugodt, békés odafigyelés érdekében a SPAR Magyarország december 24-én az INTERSPAR-okat és egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketeket kivéve zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét.

Tovább olvasom »