Kiderült, hány beoltott fertőződött és halt meg eddig Magyarországon

A kormány vasárnap nyilvánosságra hozta a koronavírus elleni második oltások utáni fertőzési és halálozási adatokat.

Ezt azzal indokolták, hogy így „jól látható, hogy minden Magyarországon használt vakcina hatékony és erős védelmet nyújt a fertőzés ellen”.

A december 26. és április 20. közötti adatok alapján a második oltás után összesen 5714 fő betegedett meg, és 273-an haltak meg.

100 ezer oltottra vetítve a legtöbben (52) a Pfizer és a Moderna vakcinák után hunytak el koronavírus-fertőzés miatt, összesen 187-en. Azonban fontos hozzátenni, hogy ezzel a két típussal elsők között oltották végig az idősotthonokban élőket is.

A Sinopharm oltás után 78 ember halt meg, ami 100 ezer oltottra vetítve 16.

AstraZeneca oltás után 6, míg Szputnyik V vakcina után 2 koronavírussal fertőzött ember hunyt el.hirdetésA táblázatból nem derül ki, hogy az elhunytak hány évesek voltak, volt-e alapbetegségük, illetve az oltáshoz képest mikor kapták el a fertőzést.

100 ezer oltottra vetítve a második AstraZeneca oltások után fertőződtek meg legtöbben (700), ezt követi a Pfizer (555) majd a Sinopharm (356). Április 20-ig 3,3 millió ember kapta meg az első, míg 1,4 millió a második oltását.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink