Kihelyezték a napvitorlákat a Kárász utcán

Kedden hivatalosan is átadták a napvitorlákat Szeged sétálóutcáján. Egész nyáron fönt lesznek az árnyékolók, hogy a legnagyobb hőségben is kellemes legyen a Kárászon sétálni – számolt be róla Mihálik Edvin.

Szeged Zöld Város Programért felelős tanácsnoka közölte, ez még csak a próbaüzem, ezért egyelőre rövid szakaszon vannak árnyékolók. Folytatni akarják, de ehhez ki fogja kérni a szegediek véleményét is. A lakosság véleménye és igényei alapján jövőre még több napvitorlát szeretnénk majd kihelyezni, hogy ezzel is enyhítsük a klímaváltozás káros hatásai – fogalmazott közösségi oldalán.

A szeged.hu beszámolója szerint a sajtótájékoztatón elmondta: más megoldás nem jöhetett szóba a hőség enyhítésére, mert az Európa Nostra-díjas sétálóutcát nem lehet befásítani, hogy úgy csökkentsék valamelyest a nyári hőséget.

A vitorlák egy speciális anyagból készültek, erősek és a vizet is áteresztik, színük pedig illeszkedik a Kárász utca színvilágába. A teljes rendszer tervezése és kivitelezése bruttó 9 millió forintba került.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Kóbor állatok nyomában – ma van az Állatok Világnapja

Magyarországon sokkal több állatot szaporítanak, mint amennyi felelős gazda van, ez is oka, hogy a kóborrá váló állatok száma nem csökken. A felelőtlen állapotok megoldására, a gazdátlan kutya, cica egyedszámának csökkentésére ivartalanítással van esély. A házi kedvencek tartásáért az ember a felelős, tőlünk függ a kis kedvencek jóléte. Az Állatok Világnapján elmondhatjuk, hogy ez is egy fontos állattartói küldetés.

Tovább olvasom »