Kihelyezték a napvitorlákat a Kárász utcán

Kedden hivatalosan is átadták a napvitorlákat Szeged sétálóutcáján. Egész nyáron fönt lesznek az árnyékolók, hogy a legnagyobb hőségben is kellemes legyen a Kárászon sétálni – számolt be róla Mihálik Edvin.

Szeged Zöld Város Programért felelős tanácsnoka közölte, ez még csak a próbaüzem, ezért egyelőre rövid szakaszon vannak árnyékolók. Folytatni akarják, de ehhez ki fogja kérni a szegediek véleményét is. A lakosság véleménye és igényei alapján jövőre még több napvitorlát szeretnénk majd kihelyezni, hogy ezzel is enyhítsük a klímaváltozás káros hatásai – fogalmazott közösségi oldalán.

A szeged.hu beszámolója szerint a sajtótájékoztatón elmondta: más megoldás nem jöhetett szóba a hőség enyhítésére, mert az Európa Nostra-díjas sétálóutcát nem lehet befásítani, hogy úgy csökkentsék valamelyest a nyári hőséget.

A vitorlák egy speciális anyagból készültek, erősek és a vizet is áteresztik, színük pedig illeszkedik a Kárász utca színvilágába. A teljes rendszer tervezése és kivitelezése bruttó 9 millió forintba került.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink