Kihelyezték a napvitorlákat a Kárász utcán

Kedden hivatalosan is átadták a napvitorlákat Szeged sétálóutcáján. Egész nyáron fönt lesznek az árnyékolók, hogy a legnagyobb hőségben is kellemes legyen a Kárászon sétálni – számolt be róla Mihálik Edvin.

Szeged Zöld Város Programért felelős tanácsnoka közölte, ez még csak a próbaüzem, ezért egyelőre rövid szakaszon vannak árnyékolók. Folytatni akarják, de ehhez ki fogja kérni a szegediek véleményét is. A lakosság véleménye és igényei alapján jövőre még több napvitorlát szeretnénk majd kihelyezni, hogy ezzel is enyhítsük a klímaváltozás káros hatásai – fogalmazott közösségi oldalán.

A szeged.hu beszámolója szerint a sajtótájékoztatón elmondta: más megoldás nem jöhetett szóba a hőség enyhítésére, mert az Európa Nostra-díjas sétálóutcát nem lehet befásítani, hogy úgy csökkentsék valamelyest a nyári hőséget.

A vitorlák egy speciális anyagból készültek, erősek és a vizet is áteresztik, színük pedig illeszkedik a Kárász utca színvilágába. A teljes rendszer tervezése és kivitelezése bruttó 9 millió forintba került.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: A hét elején még esőre számíthatunk

Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. A hét második fele szárazabbnak ígérkezik, csak elszórtan lehet zápor, zivatar, és a hőmérséklet csúcsértéke az átmeneti visszaesést követően a hét végére ismét megközelíti a 30 Celsius-fokot

Tovább »

A nap idézete

123 éve született Gábor Dénes (született Günszberg) Nobel-díjasmagyar fizikus, gépészmérnök, villamosmérnök, a holográfia feltalálója.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap idézete

110 éve született Szegeden Sőtér István Kossuth-díjas író, irodalomtörténész, esszéista, egyetemi tanár.

Tovább olvasom »