Kiment a NAV Simonkáék központjához

A NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai június 1-jén összehangolt intézkedés keretében a Békés megyei Medgyesbodzáson jártak, ahol legalább két helyszínen végeztek helyszíni ellenőrzéseket a Belügyminisztérium korábbi Pilot-programjával összefüggésben – írja a Magyar Narancs. Az ügyről a hatóság részelteket adótitok miatt nem árulhatott el, de közismert, Medgyesbodzás a Fidesz Békés megyei, korrupciós ügyekkel meggyanúsított képviselőjének, Simonka György választókörének emblematikus helyszíne.

A lap úgy tudja, a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai sertésólakra, fólia alatt termesztett növényekre és a program egyéb helyi megvalósulására voltak kíváncsiak.

A Pilot-program nem volt hatékony, így annak kiemelt támogatása nem folytatódott. Ám a dél-békési Pilot-program tanácsadója a Public Sector Kft. képviseltében az a B. Szilvia volt, aki nem csupán feltűnt Mengyi Roland bukott fideszes politikus mellett, hanem a volt parlamenti képviselőhöz hasonlóan őt is letöltendő börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság.

A gyanú szerint a súlyosan veszteséges projekt ellenére az ötletgazda Simonka Györgyhöz köthető cégeknek és személyeknek jókora hasznuk lett. Alapos a gyanú, hogy túlárazások és visszaosztások is történhettek a bukott program megvalósításakor.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink