Kilenc év után leaszfaltozták a kórház és a Liliom utca közötti szakaszt

Kilenc év kérem az aszfaltozást, most végre elkészült. Azonban ha elkezdődnek a Nagyér csatorna burkolási és lefedési munkái, félő, hogy a nagy munkagépek alatt össze fog törni – mondta el a Makói Csípősnek Gáspár Sándor, akinek a körzetében található az érintett útszakasz.

A körzet képviselője, – aki a Lokálpatrióták képviselőjelöltje is a június 9-i önkormányzati választáson, –elmondta: jelezték már neki egy páran, hogy mindig a Nagyér csatornával foglalkozik. – Azért beszélek róla, mert a fél város csapadékvíz elvezető árkai mind idefolynak bele. Ha nagyobb eső van, elég nehezen viszi el a vizet, a környezető utcák házainál áll a víz és ahogy kinéz, az Makó szégyene – fogalmazott oldalunknak.

Gáspár Sándor jó hírekről is beszámolt, ugyanis a csatorna rendbetételére a terveket elfogadták, sőt az Ószegedi úton létesítendő záportározó tervei is engedélyeztetés alatt vannak.

Múlt héten elkészült az aszfaltos út is a csatorna mellett, amely összeköti a kórház hátsó parkolóját és a Liliom utcát. Az útalapot már 2013-ban kialakították. – Buzás Péter polgármestersége alatt úgy csináltuk, ha megvan az alap, akkor két év múlva tettük rá az aszfaltot. Most itt kilenc év telt el – jelentette ki Gáspár Sándor.

A képviselő kiemelte, nagyon jó, hogy elkészült, de ha az út széle nem lesz rendesen megcsinálva, akkor le fog törni, mert két autó nem fér el egymás mellett az úton, csak ha lehúzódik az egyik. Továbbá ha elkezdődnek a Nagyér csatorna munkái, akkor nagy munkagépek mennek majd rajta így félő, hogy szét fog töredezni.

Gáspár Sándor hozzátette, ha elkészült a csatorna lefedése, akkor érdemes lenne kerékpárutat létesíteni az Ardics utcától a Kálvária utca felé.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink