Kirúgások helyett hatékony adóbeszedést szeretne a Jobbik

Miközben Rogán Antal propagandaminisztériumot kap, a köz szolgálatában tevékenykedők számára pedig marad a Gyurcsányék által befagyasztott 38 650 forintos illetményalap, Varga Mihály az adóhivatali dolgozók kirúgásáról beszélt az Info Rádióban.

A Jobbik arcpirítónak tartja, hogy a nemzetgazdasági miniszter ugyanazzal az eufemizmussal nevezte „áramvonalasításnak” alkalmazottaik elbocsátását, amivel egy éve még Szijjártó Péter talált ürügyet a külügy munkatársainak elbocsátásához – írja közleményében Volner János frakcióvezető-helyettes.

Mint írja, elfogadhatatlannak tartják azt is, hogy miközben a Fidesz-kormány több tucat új adónemet vezetett be, így egyre összetettebbé vált az adóhivatali dolgozók feladatköre, szakemberek ezreit kívánja az utcára tenni. Ez a lépés biztosan nem fogja javítani az adóhivatal hatékonyságát – vélik.

A Jobbik kormányra kerülve nem fűnyíróelv szerint, emberi egzisztenciák lerombolásával fog kormányozni. A Jobbik a kormányzati felkészülés jegyében az egyes feladatköröket felméri, kormányzati pozícióban pedig kellő számú, jól képzett szakembert fog alkalmazni, hogy a közfeladatok ellátáshoz szükséges összegek ne korrupt fideszes zsebekbe vándoroljanak, hanem a köz javát szolgálják – zárul a közlemény.

(alfahír.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Nem mer hozzányúlni a Fidesz a 370 forintos euróhoz

Az Országgyűlés hétfői ülésnapján Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő felszólalásában arra emlékeztetett, a Fidesz ellenzékből még 250 forintos eurónál kérdőjelezte meg a kormány teljesítményét, azóta ők viszont több mint száz forintos drágulást vittek végbe, így kiszolgálva külföldi stratégiai partnereik érdekeit, akiknek jól jön a gyenge forint.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink