Kísérleti jelleggel, menet közben mérlegelik a kamionokat Csanádpalotánál

A Nagylak–Csanádpalota autópálya-határátkelőnél kísérleti jelleggel üzembe helyezték a tehergépkocsik súlyának menet közbeni mérését lehetővé tevő rendszert – számolt be róla az aradihirek.ro a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) közlése alapján.

A rendszert múlt hét pénteken helyezték üzembe a kilépő oldalon 30 napos időtartamra. Mihelyt teljes kapacitáson fog működni, mintegy 20 százalékkal csökkeni fog az ellenőrzések időtartama – közölte Facebook-bejegyzésében Cristian Pistol, a CNAIR vezérigazgatója.

A rendszer lényege, hogy az A1-es sztrádán a nagylaki autópálya-határátkelő felé tartó kamionok súlyát érzékelőkkel meghatározzák, és ez alapján vezénylik őket tovább a határátkelőhöz. A CNAIR további intézkedéseket tervez az általa végrehajtandó ellenőrzések időtartamának csökkentésére, a következő lépés az útadómatrica automatikus ellenőrzésének bevezetése lesz – írja az aradi portál.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

128 éve született Török Sophie (született Tanner Ilona) Baumgarten-díjas író, költő, Babits Mihály felesége.

Tovább »

Jövőre sem maradunk makói naptár nélkül

A Szirbik Miklós Egyesület elkészítette a 2024. évi naptárját, amely Híres makóiak címmel jelent meg. Galamb Józseftől Pulitzeren át Mályusz Elemérig 12 híres makói fotója és rövid életrajza kapott benne helyet – számolt be róla az egyesület elnöke, Zeitler Ádám.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink