📺 Kiszombori az ország legfurfangosabb ifjú mesemondója

Kihirdette a KEDD Stúdió az országos NASZREDDIN HODZSA meséi videós mesemondó verseny két nyertesét. A 6-11 évesek kategóriájában a nyíregyházi Orosz Franciska lett a győztes, míg a 12-18 évesek közül a kiszombori Kecskeméti Bence Odin végzett az első helyen, elnyerve az ország legfurfangosabb ifjú mesemondója címet. A verseny az egész országot megmozgatta: 66 településről 223 diák jelentkezett, a gyerekek által beküldött mesemondó videókra pedig három hét alatt harmincezren voltak kíváncsiak.

A gyermekeknek az volt a feladatuk, hogy olvassák fel vagy mondják el az agyafúrt török bölcs egy választott történetét, vagy a sorozat egy epizódjának szövegét, és vegyék videóra. A kis mesélők nagyon komolyan vették a felhívást: volt, aki kívülről megtanulta a választott történetet, többen pedig még turbánt is öltöttek.

A felvételekre a közönség szavazhatott a KEDD YouTube csatornán. A videókra ezidáig több mint harmincezren voltak kíváncsiak. A 6-11 évesek kategóriájában a nyíregyházi, hétéves Orosz Franciska végzett az első helyen 666 szavazattal, aki az Az illat ára című mesét olvasta fel.

A 12-18 évesek kategóriájában a kiszombori, 13 éves Kecskeméti Bence Odin lett a közönség kedvence, aki az Az a bolondos szamár és az Az agyafúrt macska című hodzsa-mesét adta elő. A fiatalember összesen 1027 szavazatot kapott.

Bence mindig is szeretetett szerepelni és a színházak világa is érdekli, a verseny ezért megmutatkozási lehetőséget és egyben élményt jelentett számára. „A felhívásra azért is jelentkeztem, mert a sorozat mesélője, Berecz András a kedvenc mesemondóm, rengeteget lehet tőle tanulni” – mondja.

Az ország legfurfangosabb ifjú mesemondója címet elnyerő Franciska és Bence személyesen találkozhatnak Berecz Andrással, továbbá egy-egy könyvcsomagot kapnak a Pagony Kiadó jóvoltából.

A versenyzők videóit ti is visszanézhetitek a KEDD YouTube csatornán: a 6-11 évesek felvételeit itt, a 12-18 évesek ét pedig itt

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink