Veszélyben az új Cicalak?

A már meglévő Cicalakját bővítené a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Erre azért van szükség, hogy több, balesetes, sérült cicának adhassanak lehetőséget egy új és szebb életre – írja közleményében az egyesület.

Összesen 180 ezer forintot kell még összegyűjteni ahhoz, hogy az új, fából készült épületet megvásárolhassák és a már meglévő lak mellé felépíthessék. Balogh Ernő, a szervezet elnöke elmondta, hogy eddig egy fő támogatójuk és pár állatbarát járult hozzá a kezdeményezéshez, amelyért ezúton is hálásak, azonban még messze a cél. Szeretnék még tavasszal megvásárolni és felépíteni az új cicalakot, ugyanis az elmúlt hetekben is több beteg cicus érkezett a gondozásunkba Hódmezővásárhelyről.

Hozzátette, önkéntesként, az egész szabadidejüket felhasználva végzik tevékenységüket, azonban az állatbarátok támogatása és adománya nélkül nem tudják megvalósítani az új projektet, az új cicalak megvásárlását és felállítását. Mint mondta, minden forint számít, sok kicsi, sokra megy – vallja a szervezet.

Aki szívén viseli a bársonytalpú állatok sorsát, átutalásával tudja támogatni az új cicalak megvásárlását az egyesület 10700158-67637539-51100005-ös számlaszámára, „cicalakra” közleménnyel. További információ az elnok@hmvhelyiallatvedok.eu e-mail címen kérhető.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

17 éve hunyt el Kállay Ilona (eredeti nevén: Munk Ilona), kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes művész.

Tovább »

Varga Ferenc: elég volt!

Rekordsebességgel fogadta el a kormány a katásokat ellehetetlenítő törvényjavaslatot, amelyet tegnap a rezsicsökkentés csökkentésével koronázott meg – emlékeztet oldalán a Jobbik Csongrád-Csanád megyei képviselője.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A természetvédők szerint a makói palagáz kitermelése tönkretenné az Alföld vízkincseit

A nem-hagyományos földgáz, palagáz feltárása és kitermelése végzetes hatással lehet az Alföld vízellátására. Az energiafüggetlenség növeléséhez a teljes hazai fosszilisenergia függőség csökkentése szükséges, ehhez az uniós vagy hazai közpénzeket energiatakarékossági – és hatékonysági, továbbá megújuló energiás fejlesztésekre kellene költeni – emlékezteti a hazai döntéshozókat a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ).

Tovább olvasom »

Az állatvédők szerint állattartói jogosítványre lenne szükség

Magyarországon bárki bármikor állattartóvá válhat. Van, hogy tartási ismeretek nélkül vesz család magához házi kedvencet. A felelőtlen tartás végett sok esetben a megunttá vált állatok az utcára kerülnek vagy a silány tartás öli meg őket. Seres Zoltán az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője szerint az állatok birtoklását jogosultsághoz kellene kötni, az állatok illegális szaporítását pedig még keményebben kellene büntetni.

Tovább olvasom »