Kitalált történettel csapott be egy férfit és egy házaspárt egy makói férfi

A harmadik áldozata egy tótkomlósi nő lett volna, tőle azonban nem sikerült pénzt kicsalnia. 

Különböző ürügyekkel csalt ki pénzt egy 42 éves makói férfi 2021 februárjában egy szegedi férfitől és egy szintén szegedi házaspártól, majd márciusban egy tótkomlósi asszonyt is megpróbált becsapni.

  • A férfival úgy került kapcsolatba, hogy bement az üzletébe és ajtókra, ablakokra kért árajánlatot. Azt mondta, hogy összeírja, pontosan mire van szüksége és másnap visszamegy. Nem várt másnapig, még aznap megjelent újra a nyílászáró-szaküzletben és 30 ezer forintot kért a cégvezetőtől azzal, hogy tankolt, de csak akkor vette észre, hogy nincs nála a pénztárcája, amikor már az üzemanyagot betöltötte a tankba. Miután megkapta a 30 ezer forintot azt ígérte, hogy másnap, amikor megy leadni a megrendelését, visszafizeti a kölcsönt, de nem ment vissza.
  • Több mint 2 hét múlva egy házaspárt keresett fel ugyanezzel a tankolós történettel. A nő és a férfi 10 ezer forintot adtak neki azzal a feltétellel, hogy egy órán belül visszaadja. Negyed órával később ugyan visszament, de nem azért, hogy megadja a tartozását, hanem azért, hogy még kérjen néhány ezer forintot, majd eltűnt.
  • Egy hónappal később egy tótkomlósi asszonynak azt adta elő, hogy balesetet szenvedett, és kérte, hogy a nő engedje be, mert telefonálni akar, illetve utazási költségre adjon neki először 10 ezer, majd 3 ezer forintot. A nő azonban mindig nemet mondott neki, így őt nem sikerült megkárosítania.

Az Orosházi Rendőrkapitányság a 42 éves makói férfit csalás bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja és az ügyének iratait a történtek kivizsgálását követően 2021. december 29-én megküldte az ügyészségre.

(police.hu nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Legyőzte a paksiakat a Makó FC

Egyórányi játék után 2-0-ra vezettek a hazaiak, a paksi erőfeszítések csak a szépítésre voltak elegendőek. A makóiak a középmezőnyben tartózkodnak a tabellán.

Tovább »

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább olvasom »