📺 Kitöltött, csak ellenzékre behúzott levélszavazatokat találtak a szemétben Marosvásárhely közelében

Szerdán több, a magyarországi választásokra szánt szavazólapot találtak zsákokba gyűjtve, a Marosvásárhelyt Jedd községgel összekötő országút mellett – írja a Telex egy helyi újságra, a punctul.ro/pontmaros-ra hivatkozva.

A helyi portált egy újságíróját, Cristian Teodorescut egy anonim olvasó értesítette arról, hogy Marosvásárhely mellett egy üres telken, – amelyet eddig illegális hulladéklerakatként használtak, – az építkezési hulladékok között bezsákolt szavazólapokra bukkant. A levélszavazatok egy része ráadásul el is volt égetve. Az újságíró kiszállt a helyszínre és felvételeket készített és értesítette a rendőrséget.

A képsorokon jól látszik, hogy már kitöltött szavazólapokról van szó és néhányon az is kivehető, hogy kikre adták le a szavazatukat azok, akiknek borítékja az illegális hulladéklerakat szemétkupacai között végezte.

Az egyik szavazólapon kivehető egy az ellenzéki koalícióra behúzott X, egy másikon pedig a Mi Hazánkra adta le valaki a voksát.

A Transtelex megkeresésére Cristian Teodorescu elmondta, hogy nem nyúlt hozzá a zsákhoz, mindent a helyszínen hagyott.

A szavazólapokon nem volt bélyegző, de a 2013-as választási törvény szerint a levélben szavazás szavazólapja bélyegzőlenyomat nélkül érvényes.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Megszavazták az egészségügy átalakításáról szóló törvényt

A háziorvosi ellátást és a szakápolást is érintő módosítást fogadott el az Országgyűlés szerdán az egészségügyi törvényen – számolt be az MTI. A háziorvosi és a védőnői ellátást, az alapellátási ügyeletet és a szakápolást is érintő törvénymódosítást fogadott el az Országgyűlés 136 igen, 56 nem és 1 tartózkodó szavazattal.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink