Kiürült a vásárhelyi állatvédők kasszája, segítséget kérnek

Ismét Szentesen, a Kiséri Állatorvosi Rendelőben jártak a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének tagjai Cuclival és Csipesszel, akiknek még a múlt hónapban műtötték a szemüket. Azóta folyamatosan kell kontrollra járni, valamint naponta hat alkalommal csepegtetni és kenni kell a cicák szemét.

Balogh Ernő, az egyesület elnöke emlékeztetett, a két cica már tavasz óta a gondozásukban van, Hódmezővásárhelyről mentették őket az Oldalkosár utca egyik bérház pincéjéből. Borzalmas állapotban volt a szemük, de szerencsére már javul. Hozzátette, sokan talán nem veszik jó néven, hogy már több mint 150 ezer forintot költöttek a szemükre, de hangsúlyozta, hogy minőségi életet szeretnének a számukra biztosítani. Ha pedig a látásuk javul, azzal növelni tudják az örökbe adási esélyüket is.

Az elnök hozzátette, hogy december 4-én húszezer forintot hagytak ott az állatorvosnál, így teljes egészében kiürült az egyesület kasszája. A korábbi adományokból be tudtak vásárolni, így állateledelük bő egy hétre még van, de a következő állatorvosi vizsgálat díját és a villanyszámlát már nem tudják, hogy miből fogják kifizetni.

Balogh Ernő azt is kiemelte, hogy ugyan nem rendelkeznek száz kutyával vagy cicával, kis létszámmal dolgoznak, de még így is nehézségekbe ütköznek. Minden hozzájuk bekerült állatot ugyanis alapos állatorvosi vizsgálatban részesítenek. Minden cicát és kutyát ivartalaníttatnak, védőoltásokkal, chippel látják el őket, különböző betegségekre szűretik az állatokat.

Ez kiemelten fontos, hiszen ugyan szeretnének minél több állaton segíteni, de nem mindenáron. Az elnök szerint az sokkal nagyobb baj, ha az utcán jobb helye van egy állatnak, mint egy olyan menhelyre bezárva, ahol nem kapja meg a legalapvetőbb ellátást sem. A minőségi állatvédelem nem egyenlő a mennyiségi állatvédelemmel.

Az állatvédők minden jóérzésű állatbarátot arra kérnek, támogassák védenceik ellátását, hogy számukra is boldogan telhessen az idei karácsony. A szervezetet a 10700158-67637539-51100005-ös számlaszámán keresztül támogathatjuk vagy tárgyi adomány esetén – például állateledelek, almok, tisztítószerek – az elnok@hmvhelyiallatvedok.eu címre jelezhetünk.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Száznegyven megkezdett tanév, 140 cseresznyefa

A Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskolában a száznegyvenedik tanévet kezdték meg szeptemberben. Ennek alkalmából ugyanennyi csemetét ültetnek el különböző intézményeknél. Ennek első állomása szerdán volt Maroslelén, a helyi iskola és óvoda udvarán.

Tovább »

Jobbik: Orbánék sunyiban legalizálták a választási csalást

Egy salátatörvénybe csomagolva Orbánék ismét egy merényletet hajtottak végre a jogállam ellen. A lakosság adminisztrációs terheinek csökkentésére hivatkozva – pontosabban ennek álcája mögött – legalizálták a voksturizmust – hívja fel a figyelmet közleményében az ellenzéki párt.

Tovább »

150 benzinkutat ellenőrzött egy nap alatt a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn megkezdte a benzinkutak ellenőrzését, az első nap mérlege pozitív, egyetlen üzemeltető se követett el jogszabálysértést – tájékoztatta Tállai András az MTI-t.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Száznegyven megkezdett tanév, 140 cseresznyefa

A Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskolában a száznegyvenedik tanévet kezdték meg szeptemberben. Ennek alkalmából ugyanennyi csemetét ültetnek el különböző intézményeknél. Ennek első állomása szerdán volt Maroslelén, a helyi iskola és óvoda udvarán.

Tovább olvasom »