Kommunistázva sunnyogta el a Mészáros-adó lesöprésének indoklását a Fidesz

Csalódottak a fideszes szavazók, mert átverték őket – emlékeztette a kormánypárti politikusokat napirend előtti felszólalásában Jakab Péter. A Jobbik elnöke szerint ugyanis azzal hitegették őket, hogy az úgynevezett nemzeti nagytőkések azért kapnak annyi közpénzt, mert majd számítani lehet rájuk, ha baj van. Most meg, amikor baj van, nem nyílnak ezek, a főként közpénzből nagyra duzzadt pénztárcák. Orbán Viktor kormányzásának elmúlt 5 évében

  • barátja, Mészáros Lőrinc vagyona 7 milliárdról 407 milliárdra;
  • Szijj Lászlóé 20-ról 200 milliárdra;
  • a kötélbarátjának tartott Garancsi Istváné 13-ról 63 milliárdra;
  • vejének, Tiborcz Istvánnak 35 milliárdra nőtt.

Jakab Péter szerint éppen ezért nyújtották be az úgynevezett Mészáros-adót, aminek az lett volna a célja, hogy ezek a közpénzből megtollasodott miniszterelnöki barátok és családtagok valamit visszaadjanak a közösbe, ezzel pedig munkahelyeket lehetett volna megmenteni.

A Jobbik elnöke szerint a magyar munkásokkal szemben is megvédte Orbán Viktor milliárdosait és milliárdjait a Fidesz, emiatt egyszerűen lesöpörték a javaslatukat.

Önöknek eszük ágában sincs elvárni bármiféle közteherviselést a fideszes milliárdosoktól, csak a néptől.

– fogalmazott Jakab Péter, aki arra is emlékeztette a kormánypárti politikusokat, hogy az önkormányzatok a kormányzati elvonások miatt lassan már a béreket sem tudják fizetni, de Orbán Viktor baráti köre az elmúlt időszakban kétszer annyi közpénzt nyert, mint amennyiből a mentőszolgálat egész évben működik. Felszólalását azzal zárta:

Itt nem a nemzet tőkésosztályáról van szó, hanem a nemzet rablóbandájával, és ennek megfelelően fognak eljárni velük szemben.

Fidesz: közös teherviselés, de Mészárosék nélkül

Nyilván rádöbbentek a Fideszben, hogy nem tesz jót a párt imidzsének, ha Jakab Péter minden felszólalása után jön Orbán Viktor és két levegőigazítás között hebegve-habogva felolvas egy előre megírt szöveget. Még szerencse, hogy válaszadásra sikerült találniuk egy másik Orbánt, aki a kormányfőhöz hasonlóan otthon van a mellébeszélésben és az alternatív valóságértelmezésben – plusz pont lehetett, hogy ehhez még csak papírra sincs szüksége.

Orbán Balázs a miniszterelnökhöz hasonlóan rögtön személyeskedéssel kezdte a válaszadást, a régi fideszes szokás szerint az érdemi felvetésekre nem tért ki.

Nemzeti összefogást, szolidaritást és közös teherviselést hangsúlyozott, de arról nem beszélt, hogy ebben a miniszterelnök közpénzen milliárdossá vált barátai és rokonai miért nincsenek benne.

Az államtitkár valahogy előrángatott egy Orwell-idézetet is, hogy a kommunistákhoz hasonlíthassa az ellenzéket. Mindezt arra hivatkozva, hogy állítása szerint a kormánypártok mindig tényszerűen tájékoztatnak, de ezt a többi párt nem fogadja el.

(alfahir.hu)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink