Farkas Éva: ,,az önkormányzat adóbevétele mélységesen zuhanni fog”

A veszélyhelyzet kihirdetése után néhány nappal, március 26-án írtunk arról, hogy a visszafogott makói költségvetésből még több 100 millió forint hiányzik majd idén. Csütörtöki online tájékoztatóján Farkas Éva Erzsébet polgármester meglepően őszintén beszélt arról, hogy mire számíthatunk az önkormányzati forrásokat illetően.

Válságos időszakot élünk meg. Ez nagyon mélyen érinti a személyes, családi életünket, társadalmi közösségi életünket és nagymértékben a foglalkoztatottságot és a gazdasági életnek a körülményeit – fogalmazott a polgármester, majd elárulta, mekkora problémát jelent Makón a gazdasági visszaesés:

,,Már most tapasztaljuk, a cégvezetőkkel, vállalkozókkal folyamatosan egyeztetve látjuk, hogy az önkormányzat adóbevétele mélységesen zuhanni fog, amely egy válságkezelést fog igényelni a város működtetését illetően. Új költségvetésre lesz szükség, amely nagy valószínűséggel nem fogja tartalmazni azokat a támogatási rendszereket, amelyeket a veszélyhelyzet nélkül, szeptember 30-át követően tudtunk volna a város közösségének biztosítani.”

Elmondta azt is, hogy az adóbevételek csökkenése miatt az önkormányzati beruházások nem tudnak majd elindulni ebben az évben.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »