Korlátozásokkal, de újra lehet látogatni a makói kórházban

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a látogatási tilalmat visszavonta, azonban a látogatást az emberi erőforrások minisztere egyedi utasítása szerint az alábbi szigorú szabályok következetes betartása mellett szükséges biztosítanunk – írja honlapján a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ.

Egy beteghez naponta legfeljebb két látogató mehet be, személyenként maximum 30 perces időtartamra, vagy egy látogató maximum 60 perces időtartamra. A látogatás feltétele, hogy a látogató érvényes védettségi igazolvánnyal, vagy védettségi igazolvány hiányában 48 óránál nem régebbi SARS-CoV-2 gyorsteszttel rendelkezzen. 5 év alatti gyermekek esetében nem szükséges a védettségi igazolvány vagy a gyorsteszt bemutatása.

A látogatók az intézmény teljes területén, így az udvaron is, mindvégig kötelesek sebészi maszkot vagy FFP2-es vagy FFP3-as maszkot hordani.

Amennyiben a látogatott betegünk önállóan, biztonságos helyváltoztatásra képes, akkor arra kérnek, hogy látogatáskor szíveskedjünk a kórtermen kívüli területeket, kedvező időjárási viszonyok esetén, az intézmény udvarát előnyben részesíteni. Szabadtéri látogatás esetén nincs korlátozva a látogatók száma.

A látogatási időszakok:

  • hétfőtől – szombatig 16:30 – 17:00 óra között,
  • vasárnap 10:00 – 11:00 óra között,
  • ünnepnapokon a naptári napnak megfelelően,
  • gyermekosztályon minden nap 15:00 – 18:00,
  • sürgősségi betegellátó osztályon naponta, a 8.00-20.00 óráig terjedő időszakban folyamatosan, a műszakvezető orvossal történt előzetes egyeztetést követően, annak engedélyével.

A COVID-19 fertőzés miatt kezelt betegek nem látogathatók, kivéve

  • súlyos állapotban lévő beteg,
  • kiskorú beteg
  • szülő nő (vajúdás és a szülés alatt).

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

75 éve született Kishonti Ildikó (született: Schnur Ildikó) magyar színésznő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »

Indul a szúnyoggyérítés

Április 25-én kezdődik a központi szúnyoggyérítés, amelyet idén is a katasztrófavédelem koordinál. A szakemberek április végén a Tisza-tónál és Szolnoknál biológiai módszerrel lépnek fel a vérszívók ellen.

Tovább olvasom »