Korlátozásokkal, de újra lehet látogatni a makói kórházban

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a látogatási tilalmat visszavonta, azonban a látogatást az emberi erőforrások minisztere egyedi utasítása szerint az alábbi szigorú szabályok következetes betartása mellett szükséges biztosítanunk – írja honlapján a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ.

Egy beteghez naponta legfeljebb két látogató mehet be, személyenként maximum 30 perces időtartamra, vagy egy látogató maximum 60 perces időtartamra. A látogatás feltétele, hogy a látogató érvényes védettségi igazolvánnyal, vagy védettségi igazolvány hiányában 48 óránál nem régebbi SARS-CoV-2 gyorsteszttel rendelkezzen. 5 év alatti gyermekek esetében nem szükséges a védettségi igazolvány vagy a gyorsteszt bemutatása.

A látogatók az intézmény teljes területén, így az udvaron is, mindvégig kötelesek sebészi maszkot vagy FFP2-es vagy FFP3-as maszkot hordani.

Amennyiben a látogatott betegünk önállóan, biztonságos helyváltoztatásra képes, akkor arra kérnek, hogy látogatáskor szíveskedjünk a kórtermen kívüli területeket, kedvező időjárási viszonyok esetén, az intézmény udvarát előnyben részesíteni. Szabadtéri látogatás esetén nincs korlátozva a látogatók száma.

A látogatási időszakok:

  • hétfőtől – szombatig 16:30 – 17:00 óra között,
  • vasárnap 10:00 – 11:00 óra között,
  • ünnepnapokon a naptári napnak megfelelően,
  • gyermekosztályon minden nap 15:00 – 18:00,
  • sürgősségi betegellátó osztályon naponta, a 8.00-20.00 óráig terjedő időszakban folyamatosan, a műszakvezető orvossal történt előzetes egyeztetést követően, annak engedélyével.

A COVID-19 fertőzés miatt kezelt betegek nem látogathatók, kivéve

  • súlyos állapotban lévő beteg,
  • kiskorú beteg
  • szülő nő (vajúdás és a szülés alatt).

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Nem lesz jó idő a héten, visszatér az éjszakai fagy

Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Az erős szél hétfőn nagy területen viharossá fokozódik. A hét második felében ismét melegedés kezdődik – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott középtávú előrejelzéséből.

Tovább »

A nap idézete

551 éve hunyt el Janus Pannonius (magyarosan Csezmiczei János vagy Cesinge János) pécsi püspök 1459-től haláláig, az első név szerint ismert magyar(-horvát) költő és humanista.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink