A nap témája: A kormány minden válsághelyzetben az ellenzéket támadja

Amikor az elmúlt években Magyarországon számtalan válsághelyzetben találtuk magunkat, újra és újra azt láttuk, hogy a válság mellett az ellenzékkel is szemben találjuk magunkat – hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Szombathelyen.

Gulyás Gergely kijelentette: nálunk nincs olyan nemzeti válsághelyzet, legyen az háborús fenyegetés, koronavírus-járvány, vörösiszap-katasztrófa, ahol arra lehet számítani, hogy az ellenzék bármilyen támogatást megad a kormánynak, vagy csak a konkrét ügyet nézve a nemzeti érdekek mentén megpróbál valamilyen közös álláspontot kialakítani és képviselni – fogalmazott lélekerősítő jelleggel a fideszes hallgatóságnak, noha a felsorolt példák mindegyike következetesen úgy zajlott le, hogy az ellenzéki javaslatokat a kormánypártiak tárgyalás nélkül lesöpörték, majd jobb esetben egy héttel később saját javaslatként benyújtva valósították meg.

,,Lehet, hogy vannak olyan nyugat-európai körök, ahol lehet néhány elismerő tockost, vagy simogatást kapni azért, ha valaki arról beszél, hogy be kellene nekünk is avatkozni a háborúba a jó oldalon, de ha valakinek minimális felelősségérzete van, az pontosan tudja, hogy a katonai részvétel egy háborúban, az az ország egészének részvételét jelenti” – mondta, mintha NATO-tagként Magyarország háborús részvétele csakis az adott kormány szabad döntésén múlna.

A Vlagyimir Putyinnak jelentős mértékben kitett, ezért jelenleg identitásválságát kezelő kormánypárt minisztere egyébként csak azért beszélt erről, mert éppen Hende Csaba kampányán próbált segíteni Vas megye 1-es számú választókerületében.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink