A nap témája: A kormány minden válsághelyzetben az ellenzéket támadja

Amikor az elmúlt években Magyarországon számtalan válsághelyzetben találtuk magunkat, újra és újra azt láttuk, hogy a válság mellett az ellenzékkel is szemben találjuk magunkat – hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Szombathelyen.

Gulyás Gergely kijelentette: nálunk nincs olyan nemzeti válsághelyzet, legyen az háborús fenyegetés, koronavírus-járvány, vörösiszap-katasztrófa, ahol arra lehet számítani, hogy az ellenzék bármilyen támogatást megad a kormánynak, vagy csak a konkrét ügyet nézve a nemzeti érdekek mentén megpróbál valamilyen közös álláspontot kialakítani és képviselni – fogalmazott lélekerősítő jelleggel a fideszes hallgatóságnak, noha a felsorolt példák mindegyike következetesen úgy zajlott le, hogy az ellenzéki javaslatokat a kormánypártiak tárgyalás nélkül lesöpörték, majd jobb esetben egy héttel később saját javaslatként benyújtva valósították meg.

,,Lehet, hogy vannak olyan nyugat-európai körök, ahol lehet néhány elismerő tockost, vagy simogatást kapni azért, ha valaki arról beszél, hogy be kellene nekünk is avatkozni a háborúba a jó oldalon, de ha valakinek minimális felelősségérzete van, az pontosan tudja, hogy a katonai részvétel egy háborúban, az az ország egészének részvételét jelenti” – mondta, mintha NATO-tagként Magyarország háborús részvétele csakis az adott kormány szabad döntésén múlna.

A Vlagyimir Putyinnak jelentős mértékben kitett, ezért jelenleg identitásválságát kezelő kormánypárt minisztere egyébként csak azért beszélt erről, mert éppen Hende Csaba kampányán próbált segíteni Vas megye 1-es számú választókerületében.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

75 éve született Kishonti Ildikó (született: Schnur Ildikó) magyar színésznő.

Tovább »

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Indul a szúnyoggyérítés

Április 25-én kezdődik a központi szúnyoggyérítés, amelyet idén is a katasztrófavédelem koordinál. A szakemberek április végén a Tisza-tónál és Szolnoknál biológiai módszerrel lépnek fel a vérszívók ellen.

Tovább olvasom »

A nap témája: A héten napsütés és záporok is lehetnek

Változékony lesz az időjárás április utolsó hetében: napsütésre, de záporokra, zivatarokra is készülni kell. Hajnali fagyok már nem várhatók, helyenként 20 Celsius-fok körüli csúcsértékek is lehetnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább olvasom »