Korlátozottan lehetnek nézők a téli olimpián

A szervezők hétfőn hozták nyilvánosságra a nézőtéri szabályzat végleges változatát.

Ez alapján mégsem adnak el jegyeket a nagyközönség számára a koronavírus-járvány omikron variánsának rendkívüli fertőzőképessége miatt, ugyanakkor korlátozott számban osztanak majd belépőket, de csak olyanoknak, akik minden szempontból megfelelnek a pandémia elleni előírásoknak.

Korábban már kikötötték, hogy nem lehetnek külföldi szurkolók Pekingben, és Kínából is csak anyaországbeliek juthatnak jegyekhez. A tavalyi – 2020-ról elhalasztott – tokiói nyári olimpián egyáltalán nem lehettek jelen szurkolók.

„Tekintettel a jelenlegi súlyos és bonyolult világjárvány-helyzetre, minden résztvevő biztonságának érdekében az a döntés született, hogy nem lesz jegyértékesítés, ugyanakkor meghívott csoportokban lehetnek nézők a helyszíneken a játékok alatt” – írták közleményükben a szervezők. „A szervezők elvárják, hogy a nézők szigorúan betartsák a Covid elleni intézkedéseket minden esemény előtt, alatt és után a játékok biztonságos és megbízható megrendezéséért.”

Az olimpiai láng nézők nélkül ér célba. A váltó útját eleve lerövidítették, s most – néhány kiválasztott kivételével – a nagyközönséget is eltiltották attól, hogy a láng útvonalát a helyszíneken kövesse nyomon. A stafétát február 2-án indítják útnak, s a láng a három fő versenyközpontot érintve a 4-i megnyitóünnepségen ér célba. A váltófutásban 1200-an vesznek részt.

Az aktuális helyzet szerint 14 magyar sportoló utazhat, ez a szám valószínűleg már nem fog növekedni:

ALPESI SÍ (2)
Tóth Zita, Kékesi Márton

HÓDESZKA (1)
Kozuback Kamilla (félcső)

MŰKORCSOLYA (2)
Chtchetinina Ioulia és Magyar Márk (páros)

RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYA (7)
5 férfi és 2 női induló

SÍFUTÁS (2)
Pónya Sára, Kónya Ádám

(Fotó: MTI/AP/Mark Schiefelbein)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink