Mihálik Edvin: a Fidesz Szegedet büntetné, amiért lassú a tram-train

A Fidesz a szegedieket akarja büntetni amiatt, hogy a beígért 37 perc helyett 50 perc alatt ér a tram-train Hódmezővásárhelyre. Ezért meg akarják szüntetni a Bem utcai, Galamb utcai és Pulz utcai megállóit Szegeden. Mihálik Edvin, Szeged zöld tanácsnoka és az ellenzék közös képviselőjelöltje szerint ez elfogadhatatlan, ezért petíciót indítottak a javaslat ellen.

Mihálik felhívja rá a figyelmet, a megállóhelyek megszüntetése több ezer szegedit érintene hátrányosan, de legfeljebb csak pár perccel csökkentheti a menetidőt. Az igazi megoldás az lenne, ha a vonatok a két város között az eredetileg tervezett 100 km/h sebességgel közlekedhetnének, nem pedig 80-nal, mint most. És az is sokat segítene, ha megszűnnének a vonalon a folyamatos műszaki problémák.

A tram-train Szegeden belül az 1-es villamost váltja föl, aminek a megállói tudatosan lettek kialakítva: a Bem utcait például, amit a Fidesz elvenne, naponta több mint ezer egyetemista használja a mérések alapján.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink