Koronavírus: 24-en karanténban, 230 mintavétel folyamatban Magyarországon

Orbán Viktor az operatív törzs ülése után tartott sajtótájékoztatón ismerette a koronavírussal kapcsolatos aktuális számokat:

  • 2 fertőzött van Magyarországon
  • 24-en vannak karanténban
  • 230 mintavétel van folyamatban
  • a világban tegnap estig 3268 haláleset történt, 95 748 fertőzés és 53 418 gyógyulás mellett

Orbán ismertette, hogy három kategória van:

  • egyedi fertőzések – jelenleg ez a helyzet Magyarországon
  • csoportos fertőzések, amikor már létezik gócpont
  • tömeges fertőzések

Jelenleg azon dolgoznak, hogy az egyedi esetek ne váljanak csoportosakká. Orbán ismertette, hogy két veszélyt rejt a járvány: népegészségügyit és gazdaságit.

A kormányfő szerint a hatékony védekezés nem kizárólag hatósági vagy kormányzati feladat, a hatóságokra meglehetősen nehéz hetek, akár hónapok várhatnak.

Orbán leszögezte, anyagi korlát nincs, a politikai szereplőket önmérsékletre kérte, mert a koronavírus nem pártpolitikai ügy.

Kérte, hogy két fenyegető veszélyt kerüljünk el: a bagatellizálást és a pánikkeltést. Arról, hogy mi lesz a március 15-én tartandó eseményekkel, legkésőbb keddig döntenek, ha az európai helyzet romlik, lemondják az ünnepséget.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Mészáros Lőrincék fejleszthetik az öntözőrendszert Apátfalvánál, Kövegynél, Pitvarosnál is

A Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. nyerte meg az Országos Vízügyi Főigazgatóság tenderét a Mezőhegyesi Ménesbirtokhoz tartozó öntözőrendszer fejlesztésére – olvasható az uniós közbeszerzési értesítőben, mely múlt hét kedden jelent meg. A projekt keretében összesen 11 településen kell szivattyútelepet fejleszteni, és több, a települések között húzódó összekötő csatornát felújítani.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Megvannak a Fidesz jelöltjei

Közzétették, kiket indít a Fidesz a 106 választókörzetben. A Csongrád-Csanád megyei körzetekben Bartók Csaba, Mihálffy Béla, Farkas Sándor, Lázár János a jelölt.

Tovább olvasom »

Horvátok a magyar EB-körülményekről: „Ami Magyarországon volt az őrület és káosz!”

Az Eb-n mutatott gyengébb teljesítmény miatt több irányból is támadják a horvát férfi kézilabda-válogatottat. Tomislav Grahovac, a szövetség elnöke ezekre úgy reagált: ,,Emberek, legyetek realisták, és ne támadjátok az edzőt és a játékosokat. Ne keressetek bűnösöket, mert ami Magyarországon volt az őrület és káosz!”

Tovább olvasom »

Két éve, hogy Jakab Péter átvette a Jobbikot

Akkor sokan egy öltést nem adtak volna ezért a pártért. A Fidesz szurkolt, hogy az EP-választás 6 százaléka után megsemmisüljünk, vagy ha meg is maradunk, ne fogjunk össze az ellenzékkel, máskülönben Orbánnak vége. Mi viszont beintettünk a Fidesznek – emlékezett vissza Jakab.

Tovább olvasom »