Koronavírus: 24-en karanténban, 230 mintavétel folyamatban Magyarországon

Orbán Viktor az operatív törzs ülése után tartott sajtótájékoztatón ismerette a koronavírussal kapcsolatos aktuális számokat:

  • 2 fertőzött van Magyarországon
  • 24-en vannak karanténban
  • 230 mintavétel van folyamatban
  • a világban tegnap estig 3268 haláleset történt, 95 748 fertőzés és 53 418 gyógyulás mellett

Orbán ismertette, hogy három kategória van:

  • egyedi fertőzések – jelenleg ez a helyzet Magyarországon
  • csoportos fertőzések, amikor már létezik gócpont
  • tömeges fertőzések

Jelenleg azon dolgoznak, hogy az egyedi esetek ne váljanak csoportosakká. Orbán ismertette, hogy két veszélyt rejt a járvány: népegészségügyit és gazdaságit.

A kormányfő szerint a hatékony védekezés nem kizárólag hatósági vagy kormányzati feladat, a hatóságokra meglehetősen nehéz hetek, akár hónapok várhatnak.

Orbán leszögezte, anyagi korlát nincs, a politikai szereplőket önmérsékletre kérte, mert a koronavírus nem pártpolitikai ügy.

Kérte, hogy két fenyegető veszélyt kerüljünk el: a bagatellizálást és a pánikkeltést. Arról, hogy mi lesz a március 15-én tartandó eseményekkel, legkésőbb keddig döntenek, ha az európai helyzet romlik, lemondják az ünnepséget.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Varga Ferenc: elég volt!

Rekordsebességgel fogadta el a kormány a katásokat ellehetetlenítő törvényjavaslatot, amelyet tegnap a rezsicsökkentés csökkentésével koronázott meg – emlékeztet oldalán a Jobbik Csongrád-Csanád megyei képviselője.

Tovább »

A természetvédők szerint a makói palagáz kitermelése tönkretenné az Alföld vízkincseit

A nem-hagyományos földgáz, palagáz feltárása és kitermelése végzetes hatással lehet az Alföld vízellátására. Az energiafüggetlenség növeléséhez a teljes hazai fosszilisenergia függőség csökkentése szükséges, ehhez az uniós vagy hazai közpénzeket energiatakarékossági – és hatékonysági, továbbá megújuló energiás fejlesztésekre kellene költeni – emlékezteti a hazai döntéshozókat a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ).

Tovább »

Lopott volt a Nissan Qashqai

Egy, az olasz hatóságok által körözött személyautót foglaltak le a Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink