Korszerű belgyógyászati és gyermekosztályt alakítanak ki a hódmezővásárhelyi kórházban

A vidéki Magyarország legkorszerűbb belgyógyászati osztálya készül el jövő tavaszra a hódmezővásárhelyi kórházban – mondta Lázár János (Fidesz) hétfőn az egészségügyi intézmény bővítéséről tartott sajtótájékoztatón a helyszínen. (Fotó: archív.)

A térség országgyűlési képviselője közölte, a kórházban az eszköz, a humánerőforrás és tavasszal már az épített infrastruktúra is rendelkezésre áll ahhoz, hogy eredményes gyógyító munka folyjon.

Lázár János hangsúlyozta, a kormány látványosan támogatja a hódmezővásárhelyi kórház fejlesztését, a 3,9 millió eurós (mintegy 1,35 milliárd forint) uniós forrásból megvalósuló építési beruházáshoz 600 millió forint többlettámogatást nyújtott. Ezzel szemben – a város és az ország történetében példátlan módon – az önkormányzat anyagilag és politikailag sem segíti a kórház fejlődését – tette hozzá.

Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója elmondta, a kórház fejlesztése a szatmárnémeti Páli Szent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek Egyesülettel közösen elnyert, 9,266 millió eurós (mintegy 3,2 milliárd forintos) összköltségvetésű román-magyar Interreg pályázatnak köszönhetően valósulhat meg.

Hódmezővásárhelyen a 2016-ban elkészült szakrendelő épületét bővítik kettő, egyenként több mint ezer négyzetméteres szinttel, melyeken az új 34, illetve 35 ágyas gyermek- és belgyógyászati osztály működik majd. Egy-, két-, három-, valamint négyágyas kórtermeket alakítanak ki, melyek mindegyikéhez vizesblokk kapcsolódik – közölte Kallai Árpád. Hozzátette: a gyermekosztályon lehetőség lesz az édesanyák bent alvására is.

A népegészségügyi szűréseket teszi hatékonyabbá egy 3D-s emlődiagnosztikai készülék, egy a bőr daganatos elváltozásainak korai felismerésére szolgáló gép, egy szív- és érrendszeri betegségek diagnosztikájára alkalmas ultrahang- és EKG-berendezés, valamint egy a tüdődaganatok korai észlelését segítő komputertomográf (CT), melyeket szintén a projekt keretében vásárolt a kórház – tudatta a főigazgató.

(MTI)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink