Korszerű fémhulladékfeldolgozó-telepet épít Makón egy eleki cég

Korszerű fémhulladékfeldolgozó-telepet épít uniós támogatással, 179 millió forintos beruházással az Anton Konstrukt Kft. Makón – tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t.

A közlemény szerint a 125,26 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatás segítségével kialakítandó telepen a beszállított fémhulladékok szelektálását, bontását, konfekcionálását és újrahasznosítását végzik majd.

A Makó központjától három kilométerre található, az autópályáról is jól megközelíthető, jelenleg elhanyagolt területen egy korszerű, 126 négyzetméteres alapterületű bontócsarnokot – amely magába foglalja a szükséges kiszolgáló helyiségeket -, valamint egy 152 négyzetméteres oldalfal nélküli fedett tárolót alakítanak ki.

A telep villamosenergia-igényét részben egy 50 kilowattos teljesítményű napelemrendszer biztosítja majd. A 2024 elejére befejeződő projekt részeként a vállalkozás vásárol egy digitális hídmérleget, egy elektromos üzemű targoncát és öt multiliftes konténert.

A fejlesztésnek köszönhetően a jelenleg 41 munkatársat foglalkoztató Anton Konstrukt Kft. négy új dolgozóval növeli létszámát.

A 2006-ban alakult cég – a honlapján olvasható adatok szerint – az építőipar több területén tevékenykedik. Kezdetben gipszkartonozást, festést és épületek hőszigetelését végezték, majd szolgáltatásaikat ingatlanfejlesztéssel bővítették. Magyarországon magán- és társasházak, irodaházak, üzemek generál kivitelezésével foglalkoznak. Németországban – ahol 2015-ben önálló fióktelepet nyitottak – épületvillamossági, víz-, gáz-, fűtés- és légtechnikai területen dolgoznak. Alvállalkozóként jellemzően áruházak, szállodák építésében, kórházak, könyvtárak, óvodák, egyéb középületek felújításában vesznek részt.

A magyar magántulajdonban álló vállalkozásnak a nyilvánosan elérhető cégadatok szerint 2019-ben 597, 2020-ban 573 millió forint volt az értékesítésből származó nettó árbevétele. A kft. adózott eredménye 2020-ban 54,3 millió forint volt, 45 százalékkal haladta meg az előző évit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink