Korszerű fémhulladékfeldolgozó-telepet épít Makón egy eleki cég

Korszerű fémhulladékfeldolgozó-telepet épít uniós támogatással, 179 millió forintos beruházással az Anton Konstrukt Kft. Makón – tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t.

A közlemény szerint a 125,26 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatás segítségével kialakítandó telepen a beszállított fémhulladékok szelektálását, bontását, konfekcionálását és újrahasznosítását végzik majd.

A Makó központjától három kilométerre található, az autópályáról is jól megközelíthető, jelenleg elhanyagolt területen egy korszerű, 126 négyzetméteres alapterületű bontócsarnokot – amely magába foglalja a szükséges kiszolgáló helyiségeket -, valamint egy 152 négyzetméteres oldalfal nélküli fedett tárolót alakítanak ki.

A telep villamosenergia-igényét részben egy 50 kilowattos teljesítményű napelemrendszer biztosítja majd. A 2024 elejére befejeződő projekt részeként a vállalkozás vásárol egy digitális hídmérleget, egy elektromos üzemű targoncát és öt multiliftes konténert.

A fejlesztésnek köszönhetően a jelenleg 41 munkatársat foglalkoztató Anton Konstrukt Kft. négy új dolgozóval növeli létszámát.

A 2006-ban alakult cég – a honlapján olvasható adatok szerint – az építőipar több területén tevékenykedik. Kezdetben gipszkartonozást, festést és épületek hőszigetelését végezték, majd szolgáltatásaikat ingatlanfejlesztéssel bővítették. Magyarországon magán- és társasházak, irodaházak, üzemek generál kivitelezésével foglalkoznak. Németországban – ahol 2015-ben önálló fióktelepet nyitottak – épületvillamossági, víz-, gáz-, fűtés- és légtechnikai területen dolgoznak. Alvállalkozóként jellemzően áruházak, szállodák építésében, kórházak, könyvtárak, óvodák, egyéb középületek felújításában vesznek részt.

A magyar magántulajdonban álló vállalkozásnak a nyilvánosan elérhető cégadatok szerint 2019-ben 597, 2020-ban 573 millió forint volt az értékesítésből származó nettó árbevétele. A kft. adózott eredménye 2020-ban 54,3 millió forint volt, 45 százalékkal haladta meg az előző évit.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

49 éve született Elek Ferenc Jászai Mari-díjas magyar színész, a Budapesti Katona József Színház tagja.

Tovább »

Madármegfigyelő túra lesz holnap Apátfalvánál

Júniusban, a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozat keretében a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság valamennyi tájegységén szervezünk túrákat, előadásokat. A térségben Apátfalvánál lesz madármegfigyelő túra holnap reggel.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Rendvédelmi napot rendeztek a Kálvin Téri Református Általános Iskolában

A diákok és pedagógusok kedden először történelmi utazást tehettek a „Petőfi 200” Emlékév alkalmából az 1848/49-es szabadságharc Szegedi 3. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület jóvoltából, majd a hódmezővásárhelyi Kinizsi Pál 30. páncélozott Gyalogdandár Helyőrség Támogató Parancsnokság Komendáns Szakaszdíszelgő csoportjának fegyveres alaki bemutatóját tekinthették meg.

Tovább olvasom »