Kötelező biztosítás nélkül autózott egy makói férfi, a volt tulajdonosra akarta kenni a szabálysértést

Tótkomlóson, a Széchenyi utcában 2021. augusztus 1-jén igazoltattak a rendőrök egy személygépkocsival közlekedő férfit. Az autón nem volt kötelező felelősségbiztosítás.

A férfi azt állította, hogy nem az övé a kocsi, csak azért van nála, mert meg akarja vásárolni és kipróbálja. A rendőrök megkeresték a tulajdonost és kiderült, hogy valójában hét nappal korábban már megtörtént az adásvétel, csak a vevő nem tett eleget az átírási és biztosításkötési kötelezettségének.  Azzal, amit mondott, szabálysértés elkövetésével vádolta meg az eladót, ezért a 25 éves makói férfi ellen az Orosházi Rendőrkapitányság hamis vád vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2022. április 11-én továbbította az ügyészségnek.

(police.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink