Bayer Zsolték arról beszélgettek, lehet, hogy nem is az oroszok mészárolnak Ukrajnában

Az orosz propaganda nem áll meg a Vlagyimir Putyin vezette ország határainál: Magyarországon nem először jelenik meg a háborús bűnöket relativizáló álláspont a tévében – írja a 444„Félve, de fölteszem azt a kérdést, nem kizárva, de azért a gondolkodás jogát megtartva: ti biztosak vagytok benne, hogy ezt az oroszok csinálták?” – mondta Bayer Zsolt fideszes publicista a Sajtóklub vasárnapi adásában.

Bencsik András, a Demokrata című kormánypárti lap főszerkesztője erre úgy reagál: „Nem, nem vagyok biztos, mert én innen nem tudom megítélni, a médiának pedig nem hiszek, főleg nem a nemzetközi médiának”. Bencsik ezután arról kezd beszélni, hogy olyan nemzetközi törekvések vannak jelenleg, amelyek célja Oroszország és Európa teljes elszakítása. A fenti bizonyítékok ellenére szerinte „aránytalan ez a brutális törekvés ahhoz képest, ami ott zajlik”. Ezt követően azt mondta:

„Majd egyszer azért jó lenne kideríteni, hogy tulajdonképpen ki támadott meg kit, és kinek mi a célja ezzel a háborúval.”

Bayer ezt követően elismerte, „láttunk már brutalitást az oroszoktól”, de szerinte ha az a kérdés, kinek volna ez az érdeke, akkor „hogy nem az oroszoknak, az fix”. Ebben Gajdics Ottó is egyetértett. Bayer végül úgy zárta a beszélgetést, hogy a független, nyugati médiának hisz a legkevésbé, az ukrán elnöknek és a médiának egyáltalán nem, és az oroszoknak is nehezen, bizonyos ügyekben.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink