Bayer Zsolték arról beszélgettek, lehet, hogy nem is az oroszok mészárolnak Ukrajnában

Az orosz propaganda nem áll meg a Vlagyimir Putyin vezette ország határainál: Magyarországon nem először jelenik meg a háborús bűnöket relativizáló álláspont a tévében – írja a 444„Félve, de fölteszem azt a kérdést, nem kizárva, de azért a gondolkodás jogát megtartva: ti biztosak vagytok benne, hogy ezt az oroszok csinálták?” – mondta Bayer Zsolt fideszes publicista a Sajtóklub vasárnapi adásában.

Bencsik András, a Demokrata című kormánypárti lap főszerkesztője erre úgy reagál: „Nem, nem vagyok biztos, mert én innen nem tudom megítélni, a médiának pedig nem hiszek, főleg nem a nemzetközi médiának”. Bencsik ezután arról kezd beszélni, hogy olyan nemzetközi törekvések vannak jelenleg, amelyek célja Oroszország és Európa teljes elszakítása. A fenti bizonyítékok ellenére szerinte „aránytalan ez a brutális törekvés ahhoz képest, ami ott zajlik”. Ezt követően azt mondta:

„Majd egyszer azért jó lenne kideríteni, hogy tulajdonképpen ki támadott meg kit, és kinek mi a célja ezzel a háborúval.”

Bayer ezt követően elismerte, „láttunk már brutalitást az oroszoktól”, de szerinte ha az a kérdés, kinek volna ez az érdeke, akkor „hogy nem az oroszoknak, az fix”. Ebben Gajdics Ottó is egyetértett. Bayer végül úgy zárta a beszélgetést, hogy a független, nyugati médiának hisz a legkevésbé, az ukrán elnöknek és a médiának egyáltalán nem, és az oroszoknak is nehezen, bizonyos ügyekben.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

102 éve született Jancsó Miklós kétszeres Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes és kiváló művész.

Tovább »

Letették a kínai csomagolóüzem alapkövét Makón

Csomagolóanyag-gyárat épít a hongkongi hátterű Benepack Hungary Kft. Makón az ipari parkban, a 65 millió eurós (25,3 milliárd forintos) beruházás alapkövét kedden tették le. A következő 12 hónapban elkészül az üzemet kiszolgáló infrastruktúra, a gyár pedig 2024 szeptemberében működésbe állhat.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A Jobbik továbbra is határőrt követel a kerítés mellé

A Jobbik már évekkel ezelőtt felhívta a figyelmet arra, hogy a migrációs helyzet hosszú távon komoly kihívások elé fogja állítani hazánkat, ezért hosszú távú megoldásra van szükség. A kormány azonban erről nem gondoskodott, sőt átverte a magyar embereket – írja közleményében az ellenzéki párt.

Tovább olvasom »