Közel 400-szor hívta telefonon és naponta akart ajándékot adni volt osztálytársának

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki volt osztálytársát zaklatta több mint egy hónapon keresztül – adta hírül oldalán az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett általános iskolai tanulmányaik óta ismerik egymást, de csak tavaly decemberben kezdtek el rendszeresen találkozni. Az év végére azonban a sértett meggondolta magát és nem akarta folytatni a kezdődő kapcsolatot, amit közölt is a vádlottal. A férfi azonban ezt nem tudta elfogadni és 2020. január 1. valamint 2020. február 13. napja között 388 hívást, sms-t és képüzenetet küldött a sértettnek, így naponta átlagosan legalább kilenc alkalommal próbálta vele felvenni a kapcsolatot. A sértett folyamatosan jelezte a vádlottnak, hogy hagyjon fel zaklató magatartásával, ennek ellenére a vádlott legalább egy alkalommal minden nap elment a nő munkahelyére, valamint a lakásánál is megjelent, ahová ajándékokat vitt és azokat megpróbálta átadni neki.

A vádlott nem elégedett meg azzal, hogy a sértettet a lakóhelyén, munkahelyén, illetőleg telefonon zaklatja, hanem a nő édesanyját is felhívta, lakásánál megkereste, ajtaján hosszasan csengetett, kopogtatott, illetőleg előfordult, hogy az ajtót is rugdosta.

Mind a sértett, mind pedig az édesanyja joghatályos magánindítványt terjesztettek elő a vádlottal szemben a zaklatás miatti felelősségre vonás érdekében.

A járási ügyészség a vádlottat 2 rendbeli zaklatás vétségének elkövetésével vádolja, mint visszaesőt, figyelemmel arra, hogy cselekményét röviddel a korábban kiszabott szabadságvesztés büntetéséből történő szabadulást követően követte el.

A sértett vonatkozásában elrendelt távoltartás hatálya alatt álló vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »