Közel 50 ezren kérik: induljanak újra a szépségipari szolgáltatások

A szépségiparban dolgozók döntő többsége KATA-s vállalkozói formában végzi a tevékenységét, így nem jogosultak a bértámogatásra, nincs bevételük. Sokunk magánszemélytől veszi bérbe az üzlethelyiséget amelyet a legtöbb esetben továbbra is fizetnünk kell és sokuk tartalékai jelentősen elapadtak, a meglévő 2 hétnél hosszabb lezárást egyszerűen már nem bírnak el – áll a szépségipari szolgáltatók petíciójában, melyet már 47 ezren írtak alá.

Mint az ismert, a március 8-án életbe lépett szigorítások miatt a fodrászatoknak, kozmetikáknak, körömszalonoknak is be kellett zárniuk. A korlátozások két hétre szóltak, de a járványügyi adatok romlása miatt Gulyás Gergely ma már azt mondta: a kormány szeretne minél hamarabb nyitni, de egyelőre még nem tudnak konkrét dátumot.

Ugyanakkor a szépségipari szolgáltatók arra kérik az Operatív Törzset, hogy a szolgáltatások megnyitására tegyen javaslatot a mormánynak.

A következőkkel indokolják:

  • eddig is nagy hangsúlyt fektettek a fertőtlenítésre, a pandémia előtt is sokan maszkban, kesztyűben dolgoztak.
  • A vírus megjelenésével még inkább betartják az egészségügyi előírásokat, egyszerre egy szakember csak egy vendéggel találkozik.
  • Védőfelszerelésben dolgozak — akárcsak az egészségügyben —, a vendégek előtt és után is fertőtlenítik a munkafelületeket, asztalokat, kilincseket, eszközöket.
  • A vendégeknek adott időpontokat is tágabbra vették, így a vendégek sem találkoznak egymással.
  • Ha bezárnak, egészen egyszerűen nincsen bevételük, kiadásuk viszont ugyanúgy van. 
  • A tavalyi korlátozások során, számos szépségipari szakember önkéntesen szüneteltette a tevékenységét, akár több hónapig is zárva tartott bízva a helyzet javulásában. Emiatt, sokuk tartalékai jelentősen elapadtak, a meglévő 2 hétnél hosszabb lezárást egyszerűen már nem bírnak el.

A fertőzés kockázata jóval alacsonyabb, mint például a jelenleg nyitva tartható üzlethelyiségek többségében. Gondoljunk csak a szuper-, és hipermarketekre, a háztartási boltokra vagy éppen a nemzeti dohányboltokra

– írják a petícióban. Úgy vélik, a szépségipari szolgáltatás számos esetben elengedhetetlen:

különböző gyulladáskezelő arckezelések, a fájdalmat okozó benőtt és legrosszabb esetben elfertőződött lábkörmök, berepedt lábfej sarokfájdalom kezelések, krónikus hátfájás enyhítést célzó masszírozások, a fizikai közérzetet javító szolgáltatások.

Felhívják arra is a figyelmet, a szépségipar fehér vállalkozásainak ellehetetlenítésével, ugrásszerűen megszaporodhatnak az olyan fekete/sufnis és sokszor kontár tevékenységek, amelyek a fent leírt higiéniai és vírusvédelmi intézkedéseket nem helyezik előtérbe, komoly veszély jelentve a vendégekre nézve. Ezért

a szépségiparra kirótt korlátozás nemhogy nem éri el a célját, hanem inkább ront a fennálló helyzeten.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Egy felmérés szerint a magyarok kétharmada rossznak látja a hazai gazdasági helyzetet

Globális szinten az inflációt tartják a legaggasztóbb problémának az emberek, hazánkban pedig az átlag feletti a pénzromlás miatti aggodalom – derül ki az Ipsos friss felméréséből. A hvg.hu azt írja, a Mi aggasztja a világot (What Worries the World) című nemzetközi kutatás alapján a jelenlegi gazdasági helyzetről a magyarok 33 százaléka mondta, hogy jó, a többiek, 67 százalékuk rossznak látja azt az országban.

Tovább »

A nap idézete

39 éve hunyt el Romhányi József magyar író, költő, műfordító, érdemes művész.

Tovább »

Nincs meglepetés: Mészáros Lőrincékhez kerül az autópálya koncesszió

A Themis magántőkealap vezette konzorcium nyerte meg az autópályák építésének és karbantartásának koncessziós jogát a következő 35 évre – jelentette be pénteken Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát miniszter az eljárás eredményét. Ez az a konzorcium, amiben Mészáros Lőrincnek is érdekeltsége van.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Egy felmérés szerint a magyarok kétharmada rossznak látja a hazai gazdasági helyzetet

Globális szinten az inflációt tartják a legaggasztóbb problémának az emberek, hazánkban pedig az átlag feletti a pénzromlás miatti aggodalom – derül ki az Ipsos friss felméréséből. A hvg.hu azt írja, a Mi aggasztja a világot (What Worries the World) című nemzetközi kutatás alapján a jelenlegi gazdasági helyzetről a magyarok 33 százaléka mondta, hogy jó, a többiek, 67 százalékuk rossznak látja azt az országban.

Tovább olvasom »

Közülük kerülhet ki a Jobbik következő vezetése

Szombaton tartja tisztújító kongresszusát a Jobbik. A párt szabályzatai alapján a jobbikos alapszervezetek jelölhették taggyűléseiken azokat a személyeket, akiket a Jobbik országos vezetői tisztségeiben szeretnének látni. A nemzeti néppárt bármely tagja adhatott le szándéknyilatkozatot s indulhatott el akár az elnöki, az országos választmányi elnöki és az alelnöki megbízatásokért.

Tovább olvasom »