📺 Közel félszáz orosz városban tüntetnek, több mint 2500 embert letartóztattak

Összesen több mint 2500 embert vettek őrizetbe Oroszország 49 városában az orosz-ukrán háború elleni tüntetéseken – írja a Reuters egy független orosz tüntetésfigyelő csoport adataira hivatkozva, melyet a szeretlekmagyarorszag.hu szemlézett. (Fotó: MTI/EPA/Anatolij Malcev)

Az OVD-Info szóvivője szerint még az Oroszország keleti részén fekvő és a szibériai városokban is meglehetősen nagy létszámú tiltakozásokat tartanak. A The Siberian Times szerint helyi újságírókat is letartóztattak a rendőrök.

A hétvégi tüntetésekre a jelenleg is börtönben lévő Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető szólította fel az oroszokat. ,,Putyin miatt most Oroszország sokak szerint egyenlő a háborúval. Ez nem helyes. Putyin támadta meg Ukrajnát, nem Oroszország” – jelentette ki.

A belügyminisztérium már szombaton figyelmeztett arra, hogy minden jogtalan tiltakozási kísérletet megakadályoznak, a szervezőket pedig felelősségre vonják. Ez azonban nem tántorította el oroszok tömegeit attól, hogy demonstráljanak a Putyin által múlt héten indított ukrajnai invázió ellen.

Oroszországban a Facebook és a Twitter mellett a Youtube-ot is lekapcsolták, szinte az összes független lap, rádió és tévé mellett. Ugyanakkor a közösségi médiában számos felvétel jelent meg arról, hogy tüntetőket tartóztatnak le az orosz rendőrök.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Megszavazták az egészségügy átalakításáról szóló törvényt

A háziorvosi ellátást és a szakápolást is érintő módosítást fogadott el az Országgyűlés szerdán az egészségügyi törvényen – számolt be az MTI. A háziorvosi és a védőnői ellátást, az alapellátási ügyeletet és a szakápolást is érintő törvénymódosítást fogadott el az Országgyűlés 136 igen, 56 nem és 1 tartózkodó szavazattal.

Tovább »

A nap idézete

218 éve született Damjanich János (Jovan Damjanić, Staza, ma Horvátország) honvéd vezérőrnagy, az aradi vértanúk egyike.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Döntöttek, 7,5 milliárd eurót zárolnának, 5,8 milliárdot engednének Magyarországnak

Az Európai Bizottság támogatja a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar terv elfogadását, ami 5,8 milliárd euró (mintegy 2300 milliárd forint) vissza nem térítendő támogatás felhasználását teszi lehetővé Magyarország számára – adta hírül az MTI. Ehhez azonban szigorú kondíciók társulnak.

Tovább olvasom »