Közel negyven évnyi ismeretség után kényszermunkát végeztetett vele egy Csongrád megyei faluban

A Csongrádi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a megyebeli faluban élő férfival szemben, aki lakhatásért és élelemért cserébe a tanyájára költöző sértettet kisajátította, és méltatlan körülmények között tartotta – írja honlapján az ügyészség.

A vádirat szerint a két férfi közel negyven éve ismerték egymást, így a vádlott tudta, hogy a sértett szerény anyagi körülmények között él, senkivel nem tart kapcsolatot, súlyos fokban befolyásolható.

Miután a sértett a vádlott tanyájára költözött élelemért és lakhatásért cserébe, 2009. évtől kezdődően csak ott dolgozhatott, a tanya WC nélküli, koszos, büdös, cefrés hordókkal teli melléképületében kellett laknia, illetve a meleg vizet egy fa tüzelésű bojler biztosította, de hetente csak egyszer fürödhetett.

A sértett a tanya főépületébe csak a mobil WC tartály ürítése okán léphetett be, és a vádlott által meghatározott munkákat kellett végeznie reggeltől estig. Naponta két-háromszor ehetett csak, akkor is főleg kenyeret és szalonnát, azt is külön asztalnál. A sértett munkabért nem kapott, havi 22 ezer forintos járadékából a vádlott élelmezés címén további 5 ezer forintot levont.

Mintegy másfél éve a sértett gerincműtéten esett át, de a vádlott továbbra is nehéz fizikai munkákat végeztetett vele. A sértett félelmében nem panaszkodott, megcsinálta azokat.

Mindezeken túlmenően a vádlott a sértett személyes okmányait és kevés megtakarítását is elvette, folyamatosan ellenőrizte hollétét, a tanyát csak engedéllyel hagyhatta el. A férfi a sértettet havonta bántalmazta, ha a munkáját nem úgy végezte, vagy nem akarta elvégezni, illetve rendszeresen ordítozva, fenyegetőzve beszélt vele, hogy megveri, ha nem jól végzi a munkáját.

A sértett a vádlott megalázása és bántalmazásai elől többször megpróbált elmenekülni, azonban a kiszolgáltatott helyzetét kihasználva a vádlott mindig visszahívta őt, majd újra megverte és munkára kényszerítette.

A járási ügyészség a vádlottat a sértett sanyargatásával elkövetett kényszermunka bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

📺 A Szent Korona előtt tett esküt a Jobbik frakciója

Nemzeti néppártként a Szent Koronára tett esküvel kezdjük a szolgálatot. Ennél erősebb kötelem nincs. Esküszegők nem leszünk! – írta hétfőn Jakab Péter ahhoz a Facebookon megjelent videóhoz, melyen a tízfős Jobbik-frakció eskütétele látható.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink