Közlekedésbiztonsági képzést tartottak a megyei polgárőröknek

A Csongrád-Csanád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnökségének szervezésében a rendőr-főkapitányság tanácstermében közlekedésbiztonság tárgyában előadást tartottak a megyei polgárőr egyesületek képviselőinek pénteken.

A szövetség honlapjának tájékoztatása szerint a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársa, Vad Róbert őrnagy átfogó előadást adott a rendőri munkát segítő polgárőröknek.

A program létrejöttét a Közlekedéstudományi Intézet is támogatta. A képzésen a tagegyesületi vezetők, illetve képviselők megismerhették a tavalyi évre jellemző baleseti okokat és a fontosabb közlekedési mutatókat. A rendőrségi szakelőadó elmondta, hogyan ismerhetők fel a balesetveszélyes helyzetek, illetve miként lehet a baleseteket elkerülni.

Varga Pál, a megyei polgárőr szövetség elnökhelyettese kitért arra, hogy egy baleset helyszínén milyen teendője van, vagy lehet a helyszínen lévőknek, illetve a segítségül érkező polgárőröknek. Az előadása során a polgárőr jelzőőri teendőiről tartott tájékoztatást.

(Fotó: polgárőrség)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

128 éve született Török Sophie (született Tanner Ilona) Baumgarten-díjas író, költő, Babits Mihály felesége.

Tovább »

Jövőre sem maradunk makói naptár nélkül

A Szirbik Miklós Egyesület elkészítette a 2024. évi naptárját, amely Híres makóiak címmel jelent meg. Galamb Józseftől Pulitzeren át Mályusz Elemérig 12 híres makói fotója és rövid életrajza kapott benne helyet – számolt be róla az egyesület elnöke, Zeitler Ádám.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink