A nap témája: „Ribancarcú barom, szemét erkölcsi nulla!” – üzent Dnyipro polgármestere Orbánnak

Orbán Viktor csütörtökön a karmelita kolostorban, a Mathias Corvinus Collegium zárt körű konferenciáján külföldi újságírók előtt azt mondta, hogy Ukrajna „a senki földje”, és az oroszok által megtámadott országot Afganisztánhoz hasonlította. (Fotó: Áldozatokat keresnek a romok alatt az ukrajnai Dnyipróban 2023. január 14-én, miután orosz rakétatalálat ért egy lakóházat./MTI/AP/Roman Csop)

Erre reagált Borisz Filatov a jelenleg is romokban álló Dnyipro polgármestere meglehetősen indulatosan.

„Orbánnak. Oroszul. Polkorrektség nélkül. Először is, ribancarc, nem a mi földünk a senkiföldje hanem a tiétek. Több ezer éve élünk itt, mi nem az Urálon túlról másztunk elő. Másrészt pedig különösen tehetségesnek kell lenni ahhoz, hogy Romániától, Szlovákiától kezdve Szerbiáig és Ukrajnáig mindenhol utálják az embert. A trianoni békeszerződés csak büntetés volt az állatias történelmi tetteitekért. Harmadrészt a kegyetlenkedéseitek, és az a folyamatos vágy, hogy minden világháborúban a zsarnokok kedvében járjatok, történelmi páriává tettek titeket. Negyedszer pedig, milyen alávalóságra vall megbocsátani 1956-ot a szovjeteknek és utódaiknak? Ötödször: teljes erkölcsi nullának kell lenni ahhoz, hogy az EU és a NATO szoknyája mögé bújva taposs mindenki nyakára. Kifelé a szoknya alól, és három nap alatt kisöprünk titeket, szemetek”

– fogalmazott Dnyipro polgármestere. Hozzátette: „Barmok! Nem, nem a magyar emberek. Hanem az ott hatalmon lévők”.

Orbán kijelentései miatt behívatták a kijevi magyar nagykövetet az ukrán külügyminisztériumba. Oleg Nyikolenko ukrán külügyi szóvivő szerint a magyar miniszterelnök szavai teljességgel elfogadhatatlanok, és tovább rombolják a magyar–ukrán kapcsolatokat.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter erre reagálva közölte, Magyarország sem szavakban, sem tettekben nem kíván belekeveredni a háborúba.

(alfahir.hu)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink