Közúti ellenőrzések várhatók

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és az Országos Rendőr-főkapitányság együttműködik az utakon dolgozók védelmében.

 2012 és 2014 között a közlekedők 16 alkalommal okoztak olyan balesetet, amely során közúti munkaterületeken dolgozó alkalmazottak megsérültek. Ezen balesetek során összesen 24-en szenvedtek sérülést, illetve egyikük életét vesztette. 2015-ben, szeptember 1-jéig összesen négy alkalommal történt személysérüléses baleset. Ezek következtében a közútkezelő egy munkatársa elhunyt, hét alkalmazott pedig hosszabb időre betegállományba került. A rendkívüli események során a személyi sérülések mellett jelentős anyagi kár is keletkezett, húsz munkaeszköz megrongálódott, közöttük kisteherautók, kombinált gépek, teherautók és ütközési energia elnyelő szerkezetek.

Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság ülésén a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezdeményezésére megállapodás született arról, hogy az általuk kezelt utakon létesített munkaterületeken – az ott dolgozók védelmében – a rendőrség kiemelten ellenőrzi a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó szabályok megtartását. A baleset-megelőzési tevékenysége során kiemelt figyelmet fordít a gyorsforgalmi utakon való közlekedés szabályaira és veszélyeire, így többek között a jobbra tartási kötelezettségre vonatkozó szabályokra, az őszi-téli vezetés veszélyeire. A forgalomkorlátozással érintett helyeken folytatott közlekedésrendészeti ellenőrzések 2015. október 20-ától egy hónapon át tartanak majd.

(police.hu, fotó: illusztráció)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Top Employer 2022 díjat nyert a Lidl Magyarország

A Lidl Magyarország első alkalommal került be a Top Employer minősítéssel rendelkező vállalatok közé. A díjjal a független “Top Employers Institute” azokat a munkáltatókat ismeri el világszerte, akik kiemelkedő munkavállalói körülményeket biztosítanak – közölte a vállalat a héten.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink