Kübekházáról megy az új jegyző Kiszomborra

2021. januárjától Kiszomboron látja majd el jegyzői feladatait Dr. Gácsi Zoltán, a Kübekházi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője – derül ki a Kübekháza Hírszolgálat közléséből. (Kiemelt fotó: Dr. Gácsi Zoltán elérzékenyült a titokban szervezett ünnepségen/Kübekháza Hírszolgálat.)

A jegyzőt szerdán búcsúztatták kübekházi hivatalbeli munkatársai. Dr. Molnár Róbert polgármester a ,,Jószolgálat Kék Szalagját” adományozta neki, kifejezte köszönetét a kilencéves közszolgálatáért.

Dr. Gácsi Zoltán elmondta, fájó szívvel, hosszas gondolkodás után hozta meg a döntését. Tájékoztatása szerint nagyon elfáradt a négy falu közötti napi ingázásokban, Kiszomboron pedig egy önkormányzat jegyzője lesz.

Mint arról beszámoltunk, Szegvári Ernőné polgármester lemondása után Dr. Kárpáti Tibor jegyző beadta a felmondását. Azóta a jegyzői feladatokat Tenczerné Bajusz Ilona látta el.

Dr. Molnár Róbert polgármester és Dr Gácsi Zoltán jegyző az oklevéllel. Fotó: Kübekháza Hírszolgálat

Dr. Gácsi Zoltánt 1994-ben nevezték ki Klárafalva jegyzőjének, majd 1996. és 2000. között helyettesítő jegyző volt Ferenszálláson is. 2000-től a két falu körjegyzői feladatait látta el, közben 2004-ben rövid ideig Kübekházán is helyettesített. 2011-ben előbb helyettesített Kübekházán, majd 2012-től Kübekháza, Ferencszállás és Klárafalva körjegyzői feladatait látta el. 2013-ban a három településsel megalakult a Kübekházi Közös Önkormányzati Hivatal, amelynek jegyzője lett. 2015-ben a hármashoz csatlakozott Tiszasziget település, így négy település, 4600 lakos jegyzői feladatait látja el még ez év december 31-ig.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Magyarország is támogatja az új szankciókat, még ha mást is állít a kormány

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarország ellenzi a további szankciók bevezetését, Peter Stano külügyi szóvivő felidézte Josep Borrell külügyi főképviselő csütörtöki nyilatkozatát, amelyet Borrell 27 (ezt kétszer is elmondta) tagállam nevében tett. Ebben a következő szerepel: ,,partnereinkkel együttműködve a lehető leghamarabb további korlátozó intézkedéseket terjesztünk elő Oroszországgal szemben.”

Tovább »

A nap idézete

77 éve hunyt el Bartók Béla, magyar zeneszerző, zongoraművész, népzenekutató, a közép-európai népzene nagy gyűjtője, a Zeneakadémia tanára; a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője.

Tovább »

Legyőzte a paksiakat a Makó FC

Egyórányi játék után 2-0-ra vezettek a hazaiak, a paksi erőfeszítések csak a szépítésre voltak elegendőek. A makóiak a középmezőnyben tartózkodnak a tabellán.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább olvasom »