Lágy tésztával készül a kiszombori rétes

A Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör rétessütést szervezett a téli esték keretein belül. Nem csak az asszonyok, a férfiak is csinálták a finomságot. 

54144538 20387711

– Kell liszt, tojás, langyos sós vízzel felverjük a tésztát, amit lágyra csinálunk, majd zsírral megkenjük, végül meleg lábasokkal melegítjük, hogy nyújthatóvá váljon – árulta el a receptet Sinka Lajosné. Így készült ma délután a rétes Kiszomboron. Irénke néni jól gondolta: valóban 2-3 óra alatt el is készült az édesség.

– A férfiak dolga a tűzhelycipelés, a darálás, a fizikálisabb feladatok, majd az evés – tudtuk meg Sóki Andrástól, aki szintén a Honismereti Kör tagja. Az ilyen találkozókon szívesen vesz részt, nem sokat szokott kihagyni, ide is a feleségével érkezett. – Inkább ő szokott otthon sütni, főzni, mint én – tette hozzá. Rajta kívül még hét személy segédkezett az erősebb nem tagjai közül.

Készült mákos, mákos-meggyes, túrós, almás és tökös rétes. A szakácsok megérdemelt jutalomként a munka végeztével elfogyasztották alkotásukat.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Jakab Péter maradt a Jobbik elnöke

A Jobbik Magyarországért Mozgalom XXIV. tisztújító kongresszusán nagy többséggel újraválasztották Jakab Pétert a Jobbik elnökévé – írja közleményében a párt.

Tovább »

A nap témája: Egy felmérés szerint a magyarok kétharmada rossznak látja a hazai gazdasági helyzetet

Globális szinten az inflációt tartják a legaggasztóbb problémának az emberek, hazánkban pedig az átlag feletti a pénzromlás miatti aggodalom – derül ki az Ipsos friss felméréséből. A hvg.hu azt írja, a Mi aggasztja a világot (What Worries the World) című nemzetközi kutatás alapján a jelenlegi gazdasági helyzetről a magyarok 33 százaléka mondta, hogy jó, a többiek, 67 százalékuk rossznak látja azt az országban.

Tovább »

A nap idézete

39 éve hunyt el Romhányi József magyar író, költő, műfordító, érdemes művész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink