Lágy tésztával készül a kiszombori rétes

A Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör rétessütést szervezett a téli esték keretein belül. Nem csak az asszonyok, a férfiak is csinálták a finomságot. 

54144538 20387711

– Kell liszt, tojás, langyos sós vízzel felverjük a tésztát, amit lágyra csinálunk, majd zsírral megkenjük, végül meleg lábasokkal melegítjük, hogy nyújthatóvá váljon – árulta el a receptet Sinka Lajosné. Így készült ma délután a rétes Kiszomboron. Irénke néni jól gondolta: valóban 2-3 óra alatt el is készült az édesség.

– A férfiak dolga a tűzhelycipelés, a darálás, a fizikálisabb feladatok, majd az evés – tudtuk meg Sóki Andrástól, aki szintén a Honismereti Kör tagja. Az ilyen találkozókon szívesen vesz részt, nem sokat szokott kihagyni, ide is a feleségével érkezett. – Inkább ő szokott otthon sütni, főzni, mint én – tette hozzá. Rajta kívül még hét személy segédkezett az erősebb nem tagjai közül.

Készült mákos, mákos-meggyes, túrós, almás és tökös rétes. A szakácsok megérdemelt jutalomként a munka végeztével elfogyasztották alkotásukat.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink