Lázár: már közel 30 éve szabadság van

[ad 1]

Délután került sor a városi megemlékezésre a városháza előtti téren. Beszédet Lázár János, a térség országgyűlési képviselője és Dr. Kiss-Rigó László megyés püspök mondott. A program szerint Farkas Éva Erzsébet polgármester is köszöntötte volna a jelenlévőket, de ez nem történt meg. Lázár kiemelte: a szabadság megvan, most már jólétet kell biztosítani.

DSCN1162

A Makói Magán Zeneiskola Fúvószenekara és a Dr. Mihálka György Városi Vegyeskar működött közre az ünnepi zászlófelvonásnál, majd Lázár János kapott szót. A parlamenti képviselő szerint a hétköznapokban is szükség van bátorságra, hazaszeretetre. Kiemelte: lassan harminc éve magunk dönthetünk, mi választhatjuk meg a vezetőinket.

,,Lehet-e teremtő erő ez a szabadság, tudunk-e élni vele? A szabadság mellett jólétre van szükség, utóbbi megteremtése még várat magára. Ez a feladata a városháza dolgozóinak és a képviselőknek.”

DSCN1159

A püspök úgy látja, bár legtöbbször vérbe fojtott történelmi eseményekre emlékezünk, mégis büszkének kell lennünk. – 1848 és 1956 történéseit ma is érezhetjük – jelentette ki. Végül megcáfolt egy kijelentést, mely szerint mindig magunkra hagynak: emlékeztetett a lengyel baráti kapcsolatokra, Bem apó szarkofágján a ,,legnagyobb magyar hadvezér” felirat olvasható Lengyelországban.

DSCN1209

A beszédeket követően Mihályi Győző Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész szavalt, illetve a Pavane Táncegyüttes mutatott be reformkori táncokat, majd koszorúztak. A program 17 órakor folytatódott a Hagymaházban, ahol a Forgatós Táncegyüttes lépett fel, majd este nyolckor levonták a zászlót.

A megemlékezés képeit a galériában találhatják.

[ad 2]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Covidos lett Szabó Bálint

Az első tünetek pénteken éjszaka jelentkeztek, a teszt a mai napon lett pozitív; jelenleg klinikai ellátásban részesül – olvasható a Mindenki Szegedért Mozgalom oldalán.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A hajrában győzött a Makó FC

Két csereként beszállt játékos góljaival, a 74. és a 92. percben szerzett találatokkal három ponttal tért haza Gerjenből a makói csapat. Tizennyolc lejátszott mérkőzés után a második helyen állnak az NB3 közép csoportjában.

Tovább olvasom »

Makóról Vásárhelyre viszik a súlyos covidos betegeket

Tekintettel arra, hogy COVID intenzív részleg jelenleg Hódmezővásárhelyen működik, így a makói telephelyünkön ellátott beteg állapotromlása esetén, amennyiben a beteg állapota potenciálisan intenzív terápiás ellátást igényel, úgy Hódmezővásárhelyre kerülnek átszállításra – olvasható a kórház honlapján a tájékoztatás, melyet Dr. Kallai Árpád főigazgató írt alá.

Tovább olvasom »