Lázár szerint a kormány a nehéz gazdasági helyzetben is stratégiai partnernek tekinti a katolikus egyházat

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) idén szeptember 7-9. között tartotta őszi rendes ülését – kezdődik az eseményről szóló online beszámoló.

E szerint a püspökök testülete a szokásoknak megfelelően most is kihelyezett ülést tartott, és ennek az esztergomi Szent Adalbert Központ adott otthont. A beszámoló szerint szeptember 7-én, szerdán délután a konferencia tagjai találkoztak Lázár János építési és beruházási miniszterrel, akik úgy tájékoztatta őket, hogy

a kormány a nehéz gazdasági környezetben is stratégiai partnernek tekinti a Magyar Katolikus Egyházat.

A felek megállapodtak abban, hogy a folyamatban lévő beruházásokat befejezik, illetve a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusának megépítését pedig mindkét fél kiemelt projektnek tekinti – áll a beszámolóban.

(hvg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

📺 Ledes közvilágítást építenek ki egész Kiszomboron

A község ezzel a beruházással próbál spórolni, számításaik szerint öt éven belül megtérül – derült ki a keddi testületi ülésen. Elfogadták Bajnóczi János költségcsökkentési javaslatait is és árajánlatot kérnek a mártélyi üdülő tetőszerkezetének felújítására.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: A magyar lakosság több mint fele lejjebb veszi a fűtést

Alacsonyabb hőmérséklettel, gyorsabb zuhanyzási idővel és LED-es izzókkal terveznek spórolni a legtöbben a magyarok közül a megnövekedett rezsiárak miatt – derül ki az IKEA kutatásából. A megkérdezettek többsége szerint jobb lenne a 18 fok feletti hőmérséklet otthon, a legtöbben mégis lejjebb tekerik majd a termosztátot, és takarékos termékeket is igyekeznek beszerezni.

Tovább olvasom »