Lázár szerint az elszámoltatás a legnagyobb eredmény eddig Makón

Makón adott interjút a Magyar Hírlapnak Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője, talán ennek köszönhető, hogy szeptember elején eljuttatták a cikket minden helyi lakoshoz. 

Lázár szerint Makó egy szimbolikus helyszín, hiszen jelzi az elmúlt öt év változásainak irányát – bizonyára nem Ózd, Tapolca, vagy Törökszentmiklós lakosainak döntésére gondolt, akiknek elege lett a fideszes városvezetésből és másik jelöltet választottak. A térség képviselője elmondta, hogy elődeik tehetetlenségét követően csökkentették a politikából élők számát, például a parlamentben is, ezért változtatták meg a választókerületeket és lett az övé kétszer nagyobb, mint korábban.

Pályája egyik legnagyobb eredményének tartja, hogy valamennyi körzetet megnyerte tavaly áprilisban, többek között úgy, hogy Makón húsz évig szocialista vezetést volt és át is kellett szervezni a pártot. Tesszük hozzá: volt munka, hiszen a 2008 előtti években egyre gyengébben szerepelt itt a Fidesz, sőt 2009 októberében fel is oszlott a helyi szervezet.

Arra a kérdésre, hogy van-e már eredménye az elmúlt egy évnek városunkban, azt felelte, hogy az elszámoltatás és a helyi mutyik felszámolása. Tény, hogy elrendelték az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok átvilágítását, ám a Makó-Térségi Víziközmű Kft.-nél talált indokolatlanul nagy prémiumkifizetéseken kívül nem találtak semmit.

Makó kapcsán Lázár János még elmondta, hogy a baloldal még mindig erős helyben, ám ,,annyira már nem, hogy elnyomja a helyi közösségeket, civil kezdeményezéseket. Most minden héten van lakossági fórum, a polgármester pedig személyesen konzultál az itt élőkkel.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »