A hír igaz: terrorista a Röszkén elbukott fociedző

Oszama al Abd al Mohsen az N1TV kirúgott operatőre, László Petra miatt, pontosabban annak elfogadhatatlan viselkedése után lett nemzetközi szinten jegyzett fociedző. Olyannyira, hogy Spanyolországban, nem messze Madridtól munkaszerződést és egy berendezett lakást is kapott, ahova beköltözhet a teljes családja, amint annak tagjai megérkeznek a mellesleg háborúmentes Törökországból. Mondhatni a történet kész happy end, a menekült talpra állt.

Oszama annak ellenére részesült a migránsszolidaritásból, hogy mint azt az alfahir.hu megírta lebukott mint al-Kaida szimpatizánsa és emiatt a férfi egy időre a legnagyobb közösségi portálról is eltüntette magát. A szíriai kurd Demokrata Unió Párt most új értesülések birtokában figyelmeztette a befogadó európai demokráciákat: Oszama al Abd al Mohszen nem csak szimpatizánsa, nem csak tagja, hanem harcosa is volt az al-Nuszra Frontnak, azaz al-Kaida szíriai leányvállalatának – a pártközleményben foglaltak szerint.

Ezt a dzsihadista fegyveres szervezetet az ENSZ, Washington, Párizs és Moszkva is terrorszervezetként tartja számon. Ha, a hírek igazak, akkor Oszama egy olyan szervezettel tartozik egy közösségbe, amely ledöntötte az ikertornyokat New Yorkban. Tizennégy évvel később, szeptember 8-án, Röszkén pedig ennek a közösségnek az egyik tagja átjutott Magyarországra.

Az iraki kurd hírportál, a Rudaw  hozzátette, hogy Oszama, még 2004-ben részt vett egy kurd lázadás brutális elfojtásában a török határ mentén fekvő Qamishlo városában, miután csapata, az al-Fatwa megmérkőzött helyi labdarúgó együttessel. A harmadik félidőben félszáz kurdot öltek meg a szír fegyveres erők. Oszama később Asszad és a Baath-párt kiszolgálójából, ellenzéki tüntető lett, aki előbb a Szíria Szabad Hadsereggel szimpatizált, majd számtalan társához hasonlóan a radikálisabb al-Nuszra Fronthoz igazolt.

69341955

Oszama korábban úgy nyilatkozott, hogy nem bocsát meg, a többször bocsánatot kérő László Petrának, perrel fenyegeti az operatőrnőt.  Kifogásolta, hogy az egykori médiamunkatárs miatt fogták el a rendőrök és vettek tőle ujjlenyomatot, ezért hivatalosan nem tud Németországban menekültstátuszhoz folyamodni. Úgy látszik, hogy a nyilvánosság kétélű fegyver, Oszama egyrészt ennek köszönheti európai karrierjét, másrészt pedig emiatt derülnek ki életrajzának egyre bizarrabb részletei.

(alfahír.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Enyhül a kánikula a héten

Kánikulával kezdődik a hét, de aztán előbb egy, majd várhatóan még egy hidegfront is eléri az országot, hatásukra pedig több fokkal visszaesik a hőmérséklet. A hét második felében már jellemzően 30 Celsius-fok alatt alakulnak a csúcsértékek, vasárnap néhol csak 20 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink