Lázár szerint Orbán díszromája mehet a lecsóba – az ellenzék szerint Orbán a felelős

[ad 1]

Hozzászólók figyelmébe! Ez az ügy nem cigánybűnözés, ez a Fidesz sara, amibe maga csúszott bele, amiben a mai napig tapicskol. Emiatt nem rasszista, hanem kemény antikorrupciós hangulatot kell szítani! Lázár János a Kulturális bizottság ülésén, az egyik jobbikos országgyűlési képviselő témafelvétésére kimondta: 

„Óriási felelőtlenség, amit akár képviselőtársaink, akár önkormányzati vezető társaink ezen a területen kisebbségi vezetőként művelnek, például a roma közösségben. Óriási felelőtlenség, mert a rendelkezésre álló források hiteles elköltését bombázzák szét.”

– fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter, amikor Farkas Flórián és az Országos Roma Önkormányzat ügyeiről kérdezték.

„Nem a saját személyes karrierjük szempontjából, mert az megy a lecsóba, az irreleváns…”

– hangzott el később a kulcsmondat, egy másik bizottsági ülésen. Lázár kifejtette:

„az ügy szempontjából óriási hibát követnek el. Mindegy, hogy a kormány embere, vagy mindegy, hogyha az önkormányzatnak az embere. Itt minden állami vezetés az elmúlt tizenegynehány esztendőben próbált lehetőséget teremteni a roma közösség számára. Sajnos volt olyan tapasztalatom nem egy esetben, hogy a roma vezetőkön is múlott az, hogy egy program sikeres, vagy sikertelen lett. És az a meggyőződésem, hogy ebben a felelősség nem csak a kormányzaté, hanem a roma vezetőké is.”

Farkas Flórián a bizottság tagjaként ugyan válaszolhatott volna a miniszter felvetésére, ám az Országos Roma Önkormányzat tavaly leváltott elnöke nem élt ezzel a lehetőséggel. Miközben

Lázár János lefele mutogat, jobbikos és LMP-s politikusok azért dolgoznak, hogy a balhét ne egyedül a kormányzati díszroma vigye el.

Az LMP antikorrupciós szóvivője szerint nagyon fontos, hogy ezeket az ügyeket főleg az Emberi Erőforrások Minisztériuma engedte meg. A jobbikos Mirkóczki Ádám egyenesen úgy gondolja, hogy ezért a botránysorozatért egy személyben Orbán Viktor a felelős, hiszen Farkas Flóriánt ő nevezte ki miniszterelnöki biztosnak, egyedül a miniszterelnök az, aki ezt az állapotot megszüntetheti, de ezt nem teszi. Hadházy Ákos is hasonlóképpen fogalmazott az alfahir.hu számára adott interjújában, amiben elmondta: ez nem cigánybűnözés, ehhez kellett a Fidesz.

(alfahir.hu)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

126 éve született Várkonyi Nándor magyar író, irodalomszervező, szerkesztő, könyvtáros, irodalom- és kultúrtörténész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink