Legyen nyilvános, mely pártokat támogatják az oroszok!

[ad 1]

A Jobbik örömmel értesült arról, hogy az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusa arra utasította James Clappert, az amerikai hírszerzés vezetőjét, hogy folytassanak nyomozást az európai uniós országok politikai pártjainak nyújtott orosz anyagi támogatás, illetve az orosz befolyásszerzés ügyében – olvasható Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának alelnöke által jegyzett közleményben.

Az amerikai törvényhozás szerint a Kreml célja kihasználni az európai országok megosztottságát, aláásni a NATO-t, blokkolni az amerikai rakétavédelmi rendszert és visszavonni az Oroszország ellen bevezetett gazdasági szankciókat.

Gyöngyösi Márton hangsúlyozta, a Jobbik felkéri az amerikai hatóságokat, hogy nyomozásuk eredményét mielőbb hozzák nyilvánosságra, ugyanis mindenkinek joga van tudni, mely pártok mögött állnak külső hatalmak. Egyúttal arra kérjük Oroszországot, hogy saját hírszerzésének eredményeit az európai pártok esetleges amerikai támogatásával kapcsolatban szintén tegye közzé. Az európai polgárok megérdemlik, hogy tisztán lássanak – áll a közleményben.

A nemzeti ellenzék szakpolitikusa különös jelentőséget biztosít a Kongresszus kezdeményezésének annak a másfél éve zajló politikai színjátéknak a tükrében, amelyet a Fidesz indított Magyarország legerősebb ellenzéki pártjának európai parlamenti képviselője, Kovács Béla ellen, miközben vádjait a mai napig egyetlen konkrétummal sem támasztotta alá. Reméljük, hogy a jelentés mielőbbi nyilvánosságra kerülésével fény derül az igazságra és lelepleződik a Fidesz aljas politikai játszmája, amivel kizárólag saját korrupciójáról kívánja elterelni a figyelmet – tette hozzá Gyöngyösi Márton.

(alfahir.hu)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink