Letartóztatásban marad a szüleit megölő hódmezővásárhelyi nő

Korábban a Szegedi Törvényszék, mint elsőfokú bíróság, fenntartotta annak a hódmezővásárhelyi nőnek a letartóztatását, akit az ügyészség a szülei sérelmére elkövetett minősített emberölés bűntettével, valamint kifosztás bűntettével vádol – közölte az ügyészség.

A vád szerint a krónikus alkoholfogyasztó vádlott gondozta az állandó ápolásra szoruló időskorú szüleit, azonban az ezzel járó terheket nehezen viselte. Miután a börtönből szabaduló korábbi élettársa hozzájuk költözött, a nő a közös italozások során gyakran panaszkodott neki a szüleire, majd közösen elhatározták, hogy megölik őket. 2018. május 24-én, a családi házukban, a vádlott párja a nő édesapját és mozgásképtelen édesanyját kegyetlen módon megölte. Ezután a terhelt az édesanyja táskájából magához vett 80 ezer forintot, majd a konyhában lévő gázpalackot megnyitották és megpróbálták felrobbantani a házat. Miután ez nem sikerült, az elkövetők a melléképületben folytatták az italozást, majd szórakozni indultak a városba.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a letartóztatás fenntartását indokoltnak találta, ezért az elsőfokú végzés helybenhagyását indítványozta a vádlott fellebbezése alapján eljáró Szegedi Ítélőtábla felé.

A Szegedi Ítélőtábla, mint másodfokú bíróság, egyetértett az elsőfokú bíróság és a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indokaival, miszerint a magas büntetési tétellel fenyegetettség miatt a terhelttel szemben fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye, valamint, mivel a vádirat szerint a bűncselekményt korábbi felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, tartani lehet attól is, hogy szabadlábra kerülése esetén a vádlott újabb bűncselekményt követne el.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A Spar sem teszi kötelezővé az oltást

A 14 ezer munkavállalót foglalkoztató SPAR Magyarország nem teszi kötelezővé a koronavírus elleni védőoltást, de arra buzdítja minden egyes dolgozóját, hogy lehetőség szerint oltassa be magát – közölte a cég. Ugyanakkor minden működési területén kötelezővé teszi a munkavállalók számára a maszkhasználatot.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink