Letartóztatásban maradhat a makói kettősgyilkosság miatt nem jogerősen elítélt férfi

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a letartóztatást fenntartó elsőfokú végzés helybenhagyására tett indítványt a Szegedi Ítélőtáblának a különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt elsőfokon elítélt férfi ügyében – adta hírül az ügyészség.

Az ítélet szerint a férfi 2004 novemberében Makón, az egyik idős sértett által egyedül lakott ingatlan melléképületben elrejtőzött, majd az oda érkező nőt egy vascsővel brutálisan bántalmazta. Az idős asszony ennek következtében védekezésre képtelen állapotban a földre zuhant. A sértett lánya rövid időn belül érkezett az ingatlanba, ahol felfedezte a férfit és dulakodni kezdtek. Ennek során a férfi a fiatalabb sértettet egy késsel nyakon szúrta, majd egy vascsővel többször fejen ütötte. A férfi a bántalmazások következtében már magatehetetlen állapotba került sértettek nyakát később elvágta.

A Szegedi Törvényszék nem jogerős ítéletével a férfit bűnösnek mondta ki különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettében, ezért életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte azzal, hogy legkorábban 30 év kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség súlyosítás, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből történő kizárás, a vádlott és védője felmentés illetve enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést.

Mivel az elsőfokú ítélet nem emelkedett jogerőre, ezért a törvényszék döntött a kényszerintézkedésről és a férfi letartóztatását a másodfokú határozat kihirdetéséig fenntartotta. A végzés ellen a védő jelentett be fellebbezést védence szabadlábra helyezése érdekében.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a határozat helybenhagyására tett indítványt, mert úgy ítélte meg, hogy a nem jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt férfi esetében különösen fokozott a szökés, elrejtőzés veszélye. A férfit a jelen ügyben a terhére rótt bűncselekmény elkövetése után megvalósított cselekményei miatt is elítélték, így esetében megállapítható a bűnismétlés veszélye is. Ezért a fellebbviteli főügyészség a legszigorúbb kényszerintézkedés további alkalmazását szükségesnek ítélte.

A fellebbezésről a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink