Levél egy járványkórházról: a hozzátartozók útját katonák állják el, bent túl kevés a szakember

Újabb egészségügyi dolgozó beszámolóját osztotta meg Rig Lajos országgyűlési képviselő. A jobbikos politikus, aki parlamenti mandátuma előtt az egészségügyben dolgozott és a mai napig önkénteskedik a túlterhelt mentőszolgálatnál mentőápolóként, negyedik posztjában egy olyan egészségügyi dolgozó üzenetét osztotta meg, aki az egyik Covid-osztályon dolgozik.

A valóság. Vol. 4. „Járványkórház…Szörnyű a helyzet. A COVID elfekvőnk tele van idősek otthonából érkezett betegekkel….

Közzétette: Rig Lajos – 2021. január 19., kedd

Az írásból érthető módon nem derül ki, hogy pontosan melyik kórházról van szó, és ki a szerző. Ez azért van így, mert központi engedély nélkül senki nem nyilatkozhat sem a sajtónak, sem másnak – központi engedélyt pedig természetesen nem fog olyan ember kapni, aki kritikát fogalmazna meg.

Járványkórház…Szörnyű a helyzet. A COVID elfekvőnk tele van idősek otthonából érkezett betegekkel. Az otthonokban nagyon tarolt a vírus, a hírekben persze semmi. A demens osztályokon főleg. Egymást váltották a mentőautók” – írja a szerző, hozzátéve, hogy az alapvető ellátás is hiányos.

„Nincs elég hálóing, sem víz. Sokszor nincs elég időnk itatni őket, infúziót bekötni, olyan kevesen vagyunk. Sokan szinte csak vegetálnak. A hozzátartozókkal való bánásmód a legnyomasztóbb. Szegényeknek semmi kontakt a családtagjaikkal, azt sem tudják, élnek vagy már meghaltak”.

Hozzáteszi, az egyetlen kontakt a portán az a négy katona, akiknek átadhatják a névre szóló csomagot. Aztán hogy megkapja-e a beteg, van-e kapacitás segíteni megenni nekik a mandarint, az már egy másik kérdés.

„Most mondjuk el, hogy inni sem tud pohárból az édesanyjuk, nem még enni?! Mikor kérdezik, mit vigyenek be, azt válaszoljuk, hogy nagyméretű férfi pólót, törlőkendőt, csőrös poharat és vizet, mert nincs elég hálóing sem az osztályon. Szomorú, de ez van. Elkeseredetten panaszkodnak a hozzátartozók, hogy már 10. napja van benn a kórházban a családtagjuk és orvossal nem tudtak beszélni. Mikor megtudta, hogy elvitte az otthonból az édesanyját a mentő, 5 nap nyomozás után derítette ki, végül melyik kórházban fekszik az édesanyja. Káosz.”

Az egészségügyi dolgozó ugyancsak rávilágít arra, hogy az intenzív osztályokat nem a raktárokban őrzött, több mint tízezer lélegeztetőgép fogja működésben tartani, hanem az a személyzet, amit nem lehetett Kínából túlárazva megvásárolni, ezért nincs.

„A COVID intenzíven csupa szakképzetlen kolléga. Gép van elég, de ez édes kevés, ha hozzáértő ember nincs. A kórházvezetés pártvezérelt, soha nem fogják kiönteni a szennyest. Főleg, hogy róluk is durva pletykák (?) keltek szárnyra. Aztán, hogy igaz-e, majd a rendőrség eldönti. Vagy kimossák őket is.”

Rig Lajos korábban hasonló posztokban számolt be arról, hogy a használt maszkokat le kell adni ózonos fertőtlenítésre, de erről nem igazán beszélhetnek, mert titoktartási kötelezettségük van, miközben egy intenzív osztályos orvos azt írta neki, ők úgy tudnak 40 ágyon ellátást nyújtani, hogy hivatalosan 71 van lejelentve, mert annyit várt el a minisztérium.

(alfahir.hu)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink