Lezárták a nyomozást a makói betörő ügyében

A nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a helybeli férfival szemben, aki két családi házba tört be Makón.

A megalapozott gyanú szerint a 35 éves feltételezett elkövető 2020 májusában feltört két ingatlant a Maros-parti városban. Olyan épületeket szemelt ki, amelyeket láthatóan nem laktak. Mindkét esetben felfeszítette a bejárati ajtót, majd bent kutatást végzett. Fogyasztási cikkek mellett akkumulátorokat, hegesztőtrafót, televíziót és centrifugát zsákmányolt. A tulajdonosok csak napokkal később észlelték a lopásokat, ezt követően bejelentést tettek a rendőrségen.

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként megállapították a feltételezett elkövető személyazonosságát. Gyanúsítotti kihallgatásán a férfi beismerő vallomást tett, elmondta azt is, hogy az akkumulátorokat hamisan nyilatkozva leadta egy méhtelepen. Vele szemben lopás bűntett, illetve hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A megtartott kutatások során a rendőrök az eltulajdonított tárgyak egy részét lefoglalták és visszaadták a tulajdonosának.

A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait megküldték az illetékes ügyészségnek.

(police.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink